Happy end voor Conventus

08 juni 2009

ZWIJNDRECHT - Ondanks het verlies van het korfbalvlaggenschip van Conventus, is het 2e klassenschap voor dit team behouden. In Nuenen was de reeds gedegradeerde tegenstander NKV met 12-8 sterker. Eigenlijk een wedstrijd met weinig belangen, omdat voorafgaand aan de wedstrijd de eindrangschikking bekend was. Ook de reservisten konden glimlachen en eindigden boven de streep: 10-10 in een lastige uitwedstrijd tegen IJsselvogels in Moordrecht. Een uitstekende prestatie voor de selectie onder leiding van Bert van der Velden en André van der Veen, die het bewogen seizoen de laatste wedstrijden beide teams onderhanden hadden. Volgend seizoen staat de selectie onder leiding van Govert van Hooijdonck, waarin het behoud in de tweede klasse zeker weer centraal staat.

Ook het derde team kwam met de degradatieschrik vrij. Een klinkende zege op Sporting Delta (11-9) betekende ook geen degradatie.
De oudjes (KS4) hadden de hulp nodig van de nummer 2 ELKV om kampioen te worden. Zelf verliezen tegen MOVADO (9-5) bracht een humeurstemming, welke verdween na het bericht dat ook ELKV had verloren. Sinds jaren weer eens een kampioenschap te vieren !!!
Bij de jeugd was het juichen voor de teams Conventus KC1 en Conventus KD3. Conventus KC1 won haar wedstrijd tegen directe belager GKV “simpel” met 10-5. Ook Conventus KD3 had geen moeite met Ventura Sport (1-6) , zodat de champagne (zonder alcohol) geserveerd kon worden.

Overige uitslagen:Movado A2-Conventus KA1 7-12, Conventus KB1-Sagitta B3 9-11, Conventus KD1-Nikantes D1 2-3, ADO D2 – Conventus KD2 12-0, Albaros E3 – Conventus KE1 7-1, Dordrecht F – Conventus KF2 8-1.

De korfbalcompetitie is ten einde, zover bekend zonder beslissingswedstrijden. Rest voor Conventus het schoolkorfbaltoernooi (20 juni 2009) en het Conventusafsluitweekend (27 en 28 juni 2009).
Het nieuwe korfbalseizoen 2009-2010 start voor de selectie al op dinsdag 11 augustus 2010. Voor meer informatie: www.svconventus.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.