Ruim 150 kinderen op IKN Verkeersspel

12 juni 2009
Ruim 150 kinderen op IKN Verkeersspel

ZWIJNDRECHT - Dreigende wolken konden de pret niet drukken op woensdagmiddag 10 juni jongstleden. Vele kinderen op de fiets, skelter, step of gewoon als voetganger vonden hun weg naar het IKN Verkeersspel. Al 4 jaar ligt de organisatie van dit kinderevenement in handen van Internationale Kinderhulp Nederland (IKN).

De stichting gelegen aan het Willem Ruysplein in Zwijndrecht had het parkeerterrein dat voor het pand ligt omgetoverd in een verkeersplein. Voordat de kinderen deel mochten nemen aan het verkeer moest er eerst theorie examen gedaan worden. Al de geslaagden kregen een officieel IKN rijbewijs. Een echte politieagent op de motor controleerde of de weggebruikers in het bezit waren van een geldig rijbewijs en zich hielden aan de verkeersregels. Ook de ambulancedienst had hun medewerking verleent. Een heleboel kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om de ziekenauto van binnen te bekijken.

Onderweg op het fietspad kwamen de kinderen stoplichten, verkeersborden en een zebrapad tegen. Op de stoep stonden diverse spelletjes zoals; ringen werpen naar een cactus, bouwen met kartonnen blokken en twee springkussens. Tegen een kleine vergoeding kon er geschminkt worden. Op leuke muziek werd er zelf gezamenlijk gejumpt. Op de vraag of het evenement volgend jaar weer moest plaats vinden, werd volmondig JA geroepen. Meer informatie over het werk van IKN vindt u op www.internationalekinderhulp.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.