Bromfietsers aangehouden met te veel drank op

15 juni 2009

ZWIJNDRECHT - In de nacht van zaterdag 13 juni op zondag 14 juni is een 43-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden voor het rijden onder invloed op een bromfiets. De man werd tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Thorbeckelaan. Toen agenten hem om zijn rijbewijs vroegen, gaf de man plots gas en ging er vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in en konden de man even verderop aan de Domela Nieuwenhuisstraat alsnog in de kraag vatten toen hij bij het nemen van de bocht ten val kwam. Bij het afnemen van een ademtest, werd een promillage van 1.33 gemeten wat betekent dat de man ruim twee keer zoveel had gedronken als is toegestaan. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Een 22-jarige bromfietser uit Hendrik-Ido-Ambacht ging diezelfde nacht eveneens in de fout. Bij hem werd tijdens een routinecontrole aan de Laan van Walburg een promillage van 1.75 gemeten, bijna acht keer zoveel als is toegestaan bij een beginnend bestuurder. Ook hij werd aangehouden en is meegenomen naar het bureau. De man verklaarde die avond twaalf halve liter bier en nog enkele flesjes bier te hebben gedronken. In de wet is bepaald dat het verboden is om een voertuig te besturen onder invloed van een alcohol. Daartoe behoren ook een fiets en brommer.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.