Hevig verzet bij aanhouding voor heling

16 juni 2009

ZWIJNDRECHT - Agenten wilden een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht, die over de Biesbos fietste, maandagmiddag staande houden om te controleren of zijn fiets gestolen was. Aanleiding was het slot op de fiets waar geen sleutel in zat. Op het moment dat de agenten het framenummer wilden invoeren, zette de jongen het op een lopen en sprintte een nabijgelegen winkelcentrum in. De agenten gingen achter hem aan en wisten hem met de hulp van twee burgers even verderop alsnog staande te houden.

De jongen verzette zich vervolgens zo hevig, dat hij in de boeien geslagen werd en tegen de grond gewerkt moest worden. Daarop is hij meegenomen naar het politiebureau om verhoord te worden. De jongen ontkende daarbij dat de fiets de zijne was en dat hij de fiets gestolen had. Later op de avond is een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden die de fiets wel gestolen zou hebben.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.