NK-weekend turnen in Ahoy

22 juni 2009
NK-weekend turnen in Ahoy

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend heeft de Zwijndrechtse Gymnastiek Vereniging O & O een ongekend succes gehad bij de Nederlandse kampioenschappen die dit jaar door de Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Unie (K.N.G.U.) voor eerst voor alle turndisciplines tegelijk in het Rotterdamse Ahoy werden georganiseerd.

De Zwijndrechtse turnclub grossierde in het eremetaal. In zijn totaliteit wist zij beslag te leggen op maar liefst zesentwintig gouden, acht zilveren en zeventien  bronzen medailles. Bij het individuele toestel turnen heren turnde Anthony van Assche met 84,450 pnt. voortvarend naar de nationale meerkamptitel van het hoogste seniorenniveau. De eenentwintigjarige Anthony vergrootte zijn succes met nog eens twee titels en een zilveren medaille in de toestelfinales. Goud won hij op voltige en brug. Zilver op de ringen achter Yuri van Gelder.
Dit was bij het turnen heren niet het enige succes.

In de meerkampstrijd werd Karl Kosztka Nederlands kampioen bij de junioren-I, werd Frank Rijken  in de jeugdcategorie tweede, Boudewijn de Vries en Gaetan Fernald bij respectievelijk de junioren-II en junioren-I derde.

Bart Deurloo, de favoriet bij de junioren-II, moest als gevolg van een val bij sprong op advies van de bondsarts de meerkamptitelstrijd vroegtijdig staken. Na een medisch onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij  gelukkig aan de val geen letsel had overgehouden. Zondags verscheen hij of er niets was gebeurt aan de start van toestelfinales. Met vijf titels op de onderdelen vloer, voltige, ringen, brug en rek en een zilveren medaille sprong gaf hij duidelijk te verstaan wie uiteindelijk de beste is.

De toestelfinales leverden nog meer titels en medailles op. Frank Rijken werd bij de jeugd kampioen op rek, Gaetan Fernald bij de junioren-I op vloer en sprong en werd daarbij derde op voltige. Bij junioren-I eiste Karl Kosztka het goud van ringen en rek op en liet hij zich het zilver van brug en brons van sprong om hangen. In deze categorie was er verder brons op ringen en rek voor Mark Feddema.

Boudewijn de Vries, uitkomend bij de junioren-II , pakte voorts zilver op voltige, brons op ringen, brug en rek. In deze zelfde categorie was het brons op sprong voor Axel Quist. Bij senioren was er tot slot nog brons voor Melvin Ornek op voltige en rek en voor Martijn Kuikman op brug.
De afdeling ritmische gymnastiek liet zich ook niet onbetuigd. In de 1A categorie turnde Anna Pobokova zich naar de hoogste trede van het ereschavot. Met een grote voorsprong op nummer twee pakte zij met 82,816 pnt. de nationale meerkamptitel. Verder was er voor haar goud op de gereedschappen touw, hoepel en lint. Anna die na de titelstrijd aangaf te stoppen met de wedstrijdsport kon zich geen mooier afscheid wensen. Individueel was Anna niet de enige die Nederlands kampioen werd. In de categorie 3A was het Nadia Amenou die de hoogste  eer voor zich eiste. Zij voegde daar aan toe goud met touw en hoepel en brons met bal. Beau Vlok  maakte het individuele stukje compleet met een bronzen medaille in de categorie 4A.

De successen werden voorgezet met de duo’s en groepsoptredens.
Bij de duo’s werden Nadia Amenou en Kim van de Velde Nederlands kampioen in de categorie 3A en Madelon van Rijn en Asley Roodhorst tweede in de categorie 3B.

Bij de groepskampioenschappen categorie 3 pakte O & O twee titels. Met zowel de hoepel- als de touwcompositie bleken zij de beste te zijn. Verder werd er driemaal brons veroverd met lint en hoepel in de categorie 2B, alsmede met hoepel in de categorie 3B.
Bij het groepsspringen kwam O & O ook tot actie. Met drie groepen bonden zij de strijd aan voor de Ahoycup. De jeugd-A-  en senioren-B-ploegen werden eerste en de junioren-B-ploeg kwam als tweede uit de strijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.