Perspectiefnota brengt geen vuurwerk

24 juni 2009

ZWIJNDRECHT - Bij de behandeling in de gemeenteraad bracht de en de bijdragen van de raadsfracties geen opzienbare zaken naar voren. De PvdA wil niet bouwen in het buitengebied, Het CDA sprak haar zorg uit over de Koninginneweg en vroeg zich af of daar sloop van huizen wel nodig was aangezien er geen echte  ontwikkelingen op korte termijn verwacht worden.De leeswedstrijd zoals die door sommige fracties wel genoemd wordt was eigenlijk snel klaar. Geen nieuwe standpunten maar slechts bevestigingen wat fracties eerder hadden uitgesproken.

Opvallend was dat de bijdragen voor zover die ingeleverd waren op het scherm boven de raad zichtbaar waren. Behalve bij de fractie Lijst Chris moorman wiens bijdrage niet zichtbaar werd ondanks een goed aangeleverd pdf document. En juist bij deze fractie was de beeldtaal zo belangrijk omdat hij in zijn gesproken bijdrage aangaf niet het geijkte oplezen wilde doen. Juist deze fractie had altijd de meest literaire bijdrage en blonk dus uit door afwezigheid daarvan. Dat leverde hem direct kritiek op van de PvdA en de burgemeester. Toch had hij zijn bijdrage zo ingericht dat uit de niet uitgesproken tekst er een achttal moties tevoorschijn kwamen.

D66 kwam met drie moties en Groenlinks met twee. Deze laatste trok een motie in en het leek er op dat het college de overgebleven motie zou uitvoeren maar omdat de raad een stemming eiste, volgens de burgemeester hoefde dat niet, werd de motie alsnog verworpen. Opvallend hierin was dat door allerlei fracties heen er verschillend werd gestemd. De overige moties leverde veel woorden strijd op en eindigden voor het ovrgrote deel op de stapel ingetrokken of afgewezen.

Opvallend was het gesteggel over de motie over de Co2 opslag onder Barendrecht en een stukje Heerjansdam. Zowel de LCM als D66 hadden hierover een motie. De LCM trok de motie in en ondersteunde die van D66. Uiteindelijk wordt de motie uitgevoerd door een toezegging van de burgemeester die eerst aangaf geen ambtenaren beschikbaar te hebben maar daar door het debat op terugkwam. Er komt een orientatieavond met deskundigen voor de raad over de Co2 opslag die misschien wel helemaal niet doorgaat. Het leek er op dat de raad er helemaal geen zin in had, behalve dan in een vroegertje.

Het college weet in ieder geval dat zij door kunnen met de ontwikkelrichting die men voorstaat en waar zij met alle risico's die op ze af komen zich tegen kunnen wapenen. Bij de begroting legt het college de gemeenteraad de financiele uitwerking voor en hoe ze denkt om te gaan met het teruglopende stuk inkomsten van het rijk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.