Fietsvierdaagse Zuid Holland Zuid een succes

25 juni 2009

ZWIJNDRECHT - Deze week was de 29e editie van de fietsvierdaagse  van Zuid Holland Zuid. Het was een geweldige week voor dit fietsfestijn dat dit keer 454 inschrijvingen had. De fietsvierdaagse  is een echt vrijwilligers evenement opgezet als een gezellige toertocht met elke dag een andere route. Het is dus geen racewedstrijd waarbij  een eerste prijs valt te winnen. Sterker nog: de organisatie keurt dat ten zeerste af. De toertocht kent naast de vrijwilligers vele sponsors die elke dag zorgen voor een leuk presentje onderweg in de vorm van drinken eten of andere leuke zaken. 

De tochten hebben een lengte van  vijftien of dertig kilometer. De route die is uitgezet leidt door  allerlei gebieden en is meer dan de moeite waard om te worden gereden. Op deze manier leert men zelfs de gebieden kennen die in Zuid-Holland Zuid de moeite zijn om weer eens te bezoeken. Het is altijd weer opvallend hoeveel mooie en leuke plekjes in de fietsroute opduiken en hoe toegankelijk deze zijn. Plekken waar je leuk kan spelen met de kinderen, of waar de kinderen kunnen spelen maar waar ook gevist of gebarbecued kan worden. Maar het laat vooral het goede fietsnetwerk zien wat zo langzaam maar zeker door Zuid-Holland Zuid loopt. Vanaf het terrein van V.V. Rijsoord wordt er telkens weer vertrokken. 

De tocht wordt georganiseerd door de Supportersvereniging en R.F.T.C. Rekreatoer. Dit jaar is de toertocht beloont met een maximaal aantal punten wat betekent dat er een heel hoge kwaliteit is gehaald of eigenlijk het hoogste wat in dit soort tochten te behalen valt. Dat is een compliment voor de organisatie die ook elk jaar alle colleges en gemeenteraden  uitdaagt een dag of meer dagen mee te rijden. Uit Zwijndrecht was dit jaar alleen Chris Moorman van de LCM aanwezig. Vorig jaar reed hij ook al mee samen met drie collegeleden. Arie Dost kon dit jaar vanwege familieomstandigheden niet meedoen. Peter van Steekelenburg vierde zijn 40-jarig huwelijksfeest samen met zijn familie met een korte vakantie en Ronald van der Horst en Miranda de Vries hadden afgebeld vanwege andere verplichtingen of werkzaamheden.

Volgend jaar is het de bedoeling dat alle colleges met burgemeesters en gemeenteraden gaan meefietsen want het is niet niks 40 jaar toertocht. De sponsors zijn toch wel een heel belangrijke motor achter de toertocht want zij maken de prijs van 4 euro voor deelname wel heel aangenaam en  als je daar de weggeefsponsors bij optelt kan je eigenlijk spreken  van een “gratis” evenement.  Net als bij de wandeltochten van de avondvierdaagse is de laatste dag van de toertocht altijd weer een bijzonder spektakel met muziek en vooral een mooi versierde Mauritsweg met Nederlandse vlaggen.

Wie volgend jaar mee wil rijden met dit leuke evenement kan nu vast de datum van  21 tot en met 24 juni reserveren. Wie de foto’s wil bekijken kan dat doen op de website van de VV Rijsoord of op Rekreatoer uiteraard allebei namelijk.
Daar vindt U vanzelf meer informatie  als U mee wil doen. Je kan natuurlijk ook volgend jaar gaan kijken naar alle wethouders en burgemeesters en gemeenteraden die beslist mee moeten rijden op een van de dagen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.