Noordparkfestival groot succes

28 juni 2009
Noordparkfestival groot succes

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag  27 Juni organiseerde het wijkplatform Walburg een groots Noordparkfestival voor haar wijk maar uiteraard voor iedereen in Zwijndrecht en de Drechtsteden die mee wilde genieten. Het Noordpark mooi gelegen, aan de oude Maas aan het drie rivierenpunt is een ideale locatie voor een Festival.

Het herbergt ook het internationale beeldenpark wat Zwijndrecht en uiteraard de wijk Walburg rijk is. Het doel was een muzikaal en vooral cultureel feest te organiseren. En dat is gelukt met zelfs  internationale deelnemers. De basis van het feest is altijd de kostendrager want het kost natuurlijk altijd geld en als je dan geen geld vraagt voor de entree dan moet je dat elders genereren. Een heel groot gedeelte komt uit het budget van het wijkplatform. Niet onlogisch want men organiseerde het vooral voor de wijkbewoners. Maar het overgrote deel kwam toch bij de sponsors vandaan.

Dankzij de bijdrage van Forta als hoofdsponsor werd samen met het eigen budget het grootste financiële gat gedicht. Dat maakte dat naast het mooie weer dit festival van muziek kunst en dans tot een groot succes werd. Het was de eerste keer dat er op deze wijze een festival werd georganiseerd in het Noordpark. Ook de mensen van het Beeldenpark Drechtoevers hadden hun bijdrage. Het eetcafé Florizz zorgde de gehele dag voor de catering en was tevens sponsor. De hele dag was het een komen en gaan van muziek en dans op en voor het podium dat neergezet werd door Gerrit Schilten.

Honderden mensen genoten van de diverse optredens van o.a. Brulboei, het Geklank des Konings, the Swin town jazz band en de  vele anderen muziek en dans groepen die op het strakke programma stonden. Het hele festival speelde zich af van begin in de middag tot en met vroeg  in de avond en verliep geheel soepel. Het waren vooral de vele tevreden mensen die met veel plezier genoten van de diverse artiesten, het mooie weer en de prettige ambiance.  De mensen van het Wijkplatform, herkenbaar gekleed in gele polo’s, hebben de hele dag met veel inzet van de vroege ochtend  tot en met de late avond gewerkt om te zorgen dat alles tot in de puntjes verliep. Verkeersregelaars, bewaking, vlaggen, borden, lunchpakketten en alles wat er nog meer bij komt kijken, het was er.  De organisatie kreeg een grote pluim van de diverse bezoekers. Natuurlijk had het wijkplatform graag alle mensen (duizenden) uit de wijk op bezoek gehad. Het heeft een goede basis gelegd voor een vervolg voor volgend jaar want dat is men zeker van plan gezien de positieve reacties. Voor iedereen was er wat te doen. Voor de kinderen was er een springkussen, men kon aan de slag met steenhouwen en als ze wilde meezingen met de koren of gewoon een dansje maken op de verschillende ritmes die voorbijkwamen. Met dank aan de  hoofdsponsor Forta die het mogelijk maakte, gaat het wijkplatform graag verder aan de slag met al het geleerde om er volgend jaar een nog groter succes van te maken.

Foto´s 1 t/m 4 door: Abel Wisman
Foto's 5 en 6 door: Bram de Muijnck

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.