AED voor Sportpark Develstein

13 juli 2009 door Ad van Herk
AED voor Sportpark Develstein

ZWIJNDRECHT - Veiligheid en gezondheid gaan voor alles. Op sportaccommodatie Develstein hangt met ingang van vorige week een “Automatische Externe Defibrillator”, kort gezegd AED. Van belang voor personen met hartproblemen (circulatiestilstand), om het hart, door middel van een elektrische schok weer in een normaal ritme te krijgen.

Voor de bediening van zo’n apparaat (waarvan je hoopt nooit gebruik van te maken) is door de Vereniging van Gebruikers Develstein, met hulp van de Stichting Reanimatie Dordrecht, een cursus georganiseerd in de kantine van sportvereniging Conventus. Maar liefst 31 leden van de aangesloten verenigingen (Develstein (1), sv Conventus (25) en Albatros (5)) namen deel, onder bezielde leiding van cursusleider Robert Vreugdenhil, om het felbegeerde certificaat te behalen.

De deelnemers aan de reanimatiecursus AED in de kantine van sv Conventus.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.