Veiligheid Kijfhoek blijft punt van aandacht

22 juli 2009 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - College gaat niet in beroep tegen wijziging milieuvergunning

Het college van burgemeester en wethouder gaat niet  in beroep tegen de wijziging van de milieuvergunning  voor rangeerterrein Kijfhoek. Het college vindt dat het maximale is bereikt met de eerder ingediende zienswijze  bij de provincie Zuid-Holland.

Het college had een zienswijze ingediend tegen de wijziging, omdat het vond dat de veiligheid onvoldoende was gewaarborgd. De provincie heeft de zienswijze betrokken bij haar definitieve besluit.

De provincie heeft toegezegd de rapportages van Prorail over het aantal transporten  gevaarlijke stoffen naar de gemeente te sturen. Aan de hand van deze rapportages zal de gemeente de naleving van regelgeving in de gaten houden.

De gemeente blijft bij de provincie aandacht  vragen voor een integrale aanpak van de veiligheid rond rangeerterrein Kijfhoek. Ook wil de gemeente betrokken worden bij de nieuwe milieuvergunning waar de provincie op dit moment mee bezig is. Deze zogenaamde revisievergunning heeft Prorail, de exploitant van rangeerterrein Kijfhoek, aangevraagd om  meer vervoersbewegingen mogelijk te maken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.