Jaarlijkse wijkschouw en Kijk op uw wijk-bijeenkomsten

30 juli 2009 door Ad van Herk
Jaarlijkse wijkschouw  en Kijk op uw wijk-bijeenkomsten

ZWIJNDRECHT -De gemeente betrekt bewoners en andere belangstellenden steeds actiever bij de inrichting en het beheer van onze openbare ruimte. Deze vernieuwde aanpak noemen wij ‘IBOR’. Dat staat voor Integraal Beheer van de Openbare Ruimte.

Vorig jaar zomer heeft een enthousiaste groep bewoners hun wijk geschouwd op de aspecten 'schoon' en 'heel' van de openbare ruimte. Alle wijken zijn aan bod gekomen. Dat herhalen we elk jaar zodat we de voortgang goed in de gaten kunnen houden. Fietst u met ons mee om te helpen schouwen? Er is altijd een vast startpunt in de wijk waarna we langs de schouwpunten fietsen. De punten die worden geschouwd zijn vooraf bepaald. Het is mogelijk om naast deze punten ook op andere punten te stoppen, als daar zaken spelen.
Doorontwikkeling naar Kijk op uw wijk
Naast het onderhoudsniveau willen we ook de gebruikskwaliteit van de openbare ruimte in beeld brengen. Dit leggen we vast in een Kwaliteitsvisie. Deze doorontwikkeling kunnen we met uw hulp tijdens de Kijk op uw wijk-bijeenkomsten realiseren.

Uw beleving
Tijdens een Kijk op uw wijk-bijeenkomst werken wij het 'gebruik' en de 'inrichting' van de openbare ruimte uit. Waar de aandacht zich tijdens de schouw vooral richt op zaken als hondenpoep, zwerfvuil, scheef­liggende tegels en onderhoudsbehoeften in het groen (dus 'schoon' en 'heel'), richten we ons nu op zaken als de sociale veiligheid, het parkeren en de speelmogelijkheden in de openbare ruimte. Kortom, zaken die het gebruik en uw beleving van de openbare ruimte in uw wijk raken.
Als wijkexpert maken we graag gebruik van uw kennis. Met tekeningen en foto’s bespreken we van welke plekken in uw wijk u graag gebruik gemaakt. Waar ziet u graag veranderingen? En welke verbeteringen zijn denkbaar?
Aanmelden
U bent van harte welkom om uw Kijk op uw wijk met ons te delen. Alle bijeenkomsten (met uitzondering van Heerjansdam) vinden plaats op het gemeentehuis, Raadhuisplein. Kijkt u met ons mee en wordt u onze wijkkijker? Geef uzelf op bij Rianne Hoeve via telefoonnummer (078) 620 66 66 of via rhoeve@zwijndrecht.nl.

Overzicht wijkschouwen en Kijk op uw wijk-bijeenkomsten
 

 Wijk Schouw
(19.00-21.00 uur)
Startpunt schouw Kijk op uw wijk-bijeenkomst
(18.30-21.30 uur)
 Noord 1 september Winkelcentrum Noord 9 september
Heerjansdam 2 september Voormalig gemeentehuis Dorpstraat 29 september
Heer Oudelands Ambacht 3 september Winkelcentrum Oudeland 30 september
Centrum 7 september Raadhuisplein 14 september
Nederhoven 15 september Sporthal/school Twee Wieken 21 september
Kort Ambacht 16 september Winkelcentrum Kort Ambacht 24 september
 
Walburg 23 september Norderstedtplein 28 september

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.