Opening jeugdhonk Klankbord

15 augustus 2009 door Ad van Herk
Opening jeugdhonk Klankbord

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 15 augustus 2009 werd om 16.00 uur het nieuwe jeugdhonk in wijkgebouw Het Klankbord (stichting Diverz) officieel in gebruik genomen. Miranda de Vries (wethouder Welzijn) was bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig en hield een korte toespraak. De jongeren vierden de ingebruikname met een barbecue, waarbij iedereen welkom was.

Hard werken
De dertig jongeren zijn vanaf maart aan het werk geweest om hun nieuwe honk eigentijds te stylen. Onder leiding van jongerenwerker Ahmet Savas werkende te Diverz stichting hebben ze de ruimte geverfd, gestoffeerd en ingericht. Een tweedehands bank is geschonken door ouders van een jongere. Een mooi plasma televisiescherm is aangeschaft van het werkbudget. “Ik ben erg benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben. Het leuke is dat dit nu echt hún plek is geworden doordat ze hier zelf hard aan hebben meegewerkt”, aldus Miranda de Vries.  

Uitkomst voor wijk
Jarenlang heeft de wijk Heer Oudelands Ambacht overlast ervaren door verschillende groepen jongeren die in de wijk hingen door het gebrek aan een eigen plek. De hangcontainer tegenover de brandweer wordt sporadisch gebruikt. Jongeren hebben deze plek niet gekozen en vinden het te ver buiten de wijk. De huidige gebruikers zijn jongeren van 16 tot 24 jaar. Een nieuwe groep in de wijk van 12 tot 17 jarigen wordt ook benaderd en maakt kennis met de huidige groep. Zo vormt het honk voor meer dan zestig jongeren een plek om elkaar te ontmoeten en te chillen. 

Met respect in gesprek
Het contact tussen de jongeren en de buurtbewoners, winkeliers, wijkplatform en wijkagent staat hoog in het vaandel. Door met elkaar in gesprek te gaan en te blijven, hopen zij wederzijds respect voor de beide belevingswerelden te ontwikkelen. Deze gesprekspartners waren dan ook uitgenodigd voor zaterdag 15 augustus, maar zijn ook in de toekomst altijd welkom in het honk.

Gebruik
Het honk is op donderdagavond 18.00 tot 21.30 en vrijdagmiddag 15.30 tot 18.30 geopend. De inloop is uiteraard vrij. Het is een grote wens van de jongeren en jongerenwerker Dhr. A. Savas deze openingstijden in de toekomst uit te breiden en verschillende activiteiten te organiseren. Er is o.a. een plasma tv, tafelvoetbal en een WII. Alcohol wordt er niet geschonken.

Foto's: Ad van Herk

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.