Drukte in stationsgebied

15 augustus 2009

ZWIJNDRECHT -Er ontstaat veel drukte de komende dagen in de stationsgebieden in Zwijndrecht en Dordrecht.
In Dordrecht gaat het stationsgebied tot 2010 dicht voor autoverkeer en in Zwijndrecht wordt het een korte periode wat drukker in de weekenden.

Zwijndrecht wordt tijdelijk transferium vanwege de werkzaamheden aan het spoor op de Moerdijkbrug. Vanwege de goede ontsluiting en bereikbaarheid van het station, wordt Zwijndrecht begin- en eindpunt van het vervangend busvervoer. Met de gemeente heeft de NS afspraken gemaakt over de aanrijroutes van en naar het station. Ook zijn er plekken aangewezen waar de chauffeurs met hun bus kunnen pauzeren. Vanwege het Rijtijdenbesluit moeten zij regelmatig stilstaan. Daardoor zal het dus heel wat drukker worden in de woonbuurten. Op piektijden rijden bussen af en aan. Noodgedwongen rijden zij gedeeltelijk hun route door een woonbuurt. Vooral bewoners langs de Bilderdijkstraat en de Tollensstraat zullen dit merken. Prorail heeft er daarom voor gekozen de werkzaamheden in de relatief rustige vakantieperiode uit te voeren.

De bussen rijden alleen in het weekeinde van de werkzaamheden.De bussen rijden op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 augustus. Het tweede weekend is zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 augustus. Eén extra zondag is ook nodig om het werk aan het spoor af te ronden. Dat is zondag 6 september.De bussen rijden vanaf circa 05.45 uur ’s morgens tot ’s nachts circa 01.00 uur. Op zondag vertrekt de eerste bus om 08.00 uur ’s morgens.  Ondanks alle inzet om aan de dienstregeling te voldoen verwacht de NS toch wel enige vertraging op te lopen door deze werkzaamheden. Reizigers kunnen daar dan dus ook het beste enige rekening mee te houden.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.