Explosieve Stoffen in kelderbox aangetroffen, man aangehouden

03 september 2009
Explosieve Stoffen in kelderbox aangetroffen, man aangehouden

ZWIJNDRECHT - In een kelderbox aan de Anthonie Fokkerstraat heeft de politie op 3 september explosieve stoffen aangetroffen. Het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL) werd direct gewaarschuwd en heeft deze stoffen onderzocht en veiliggesteld. Rond 21.00 uur op was dit gereed en konden de stoffen op een terrein aan de Ringdijk tot ontploffing gebracht. De Anthonie Fokkerstraat werd deels afgezet en bewoners van drie aangrenzende woningen moesten hun huizen verlaten. Doordat in twee van deze drie woningen op het moment van ontruiming de bewoners niet huis waren, hoefden de twee bewoners van één woning hun huis daadwerkelijk te verlaten. Zij konden bij familie in de buurt terecht. Een aantal andere bewoners in het betreffende appartementencomplex kon een paar uur hun woning niet in of uit, totdat de explosieven veilig weggehaald werden. Rond 21.00 uur konden de eerste bewoners weer terug naar hun woningen. In verband met de veiligheid moest tijdens het weghalen van de stoffen het gas in het appartementencomplex afgesloten worden. Nadat het EOCKL de stoffen had weggehaald kon het energiebedrijf het gas weer aansluiten. Uit voorzorg stond tijdens deze operatie in de buurt de brandweer en een ambulance klaar. Beide hoefde niet in actie te komen. De gemeente Zwijndrecht heeft dezelfde avond bij de directe buurtbewoners een brief bezorgd waarin zoveel mogelijk werd uitgelegd wat er die middag en avond was gebeurd.
Tegelijkertijd met het onderzoek in de kelderbox werd ook een opsporingsonderzoek opgestart. Enkele uren na het binnenkomen van de informatie werd een 27-jarige man uit Zwijndrecht in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorhanden hebben van de explosieven. De man is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De politie zet het onderzoek voort.

Foto: Rob van der Woude

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.