18 keer winst voor Albatros

07 september 2009 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - In het eerste competitieweekend noteerden de korfballers van het Zwijndrechtse Albatros maar liefst 18 winstpartijen en vijf gelijke spelen in 33 gespeelde wedstrijden Opmerkelijk was de winst van senioren 1 tot en met senioren 5.


Albatros' eerste team won de derby bij Oranje Wit met 15-16. De wedstrijd tussen de twee streekrivalen werd in Dordrecht een ware thriller.
Heel speciaal was natuurlijk de aanwezigheid van oud-Albatrostrainer Lucien Louwman langs de Dordtse lijn, maar ook stonden er twee zusjes Boom tegen over elkaar. Kim Boom debuteerde in het eerste van Oranje Wit en jongere zus Gaby maakt haar debuut in het achttal van Michel Koppelaar.
Albatros nam gedurende de eerste helft het heft in handen en leidde bij rust slechts met 8-9. Na rust namen de gasten gesteund door een grote groep supporters opnieuw de grotere voorsprong: 8-11.

Oranje Wit knokte zich echter langszij en via 13-13 en 15-15 was de eer aan debutant Ot Huyser om de winnende treffer te noteren: 15-16! Een prima opsteker voor Albatros, dat a.s. zaterdag thuis Vriendenschaar ontvangt.


Albatros 2 klopte Maassluis 3 met 14-15 en senioren 4 had in Erik Jan Ammerlaan de matchwinnaar: 9-10. Stefan Bakker tekende voor acht doelpunten bij Albatros 4 – KCC 6.


Albatros A1 debuteerde verdienstelijk in de Hoofdklasse. Bij OVVO in Maarssen nam de ploeg van Daan Euser brutaal een 3-4 voorsprong, maar persoonlijke fouten brachten de thuisploeg weer in de wedstrijd. Albatros verloor uiteindelijk met 13-8, maar lijkt het niveau wel aan te kunnen.
B1 kwam moeizaam tot scoren in Hardinxveld en verloor met 6-2 van HKC, maar C1 klopte PKC C3 met 4-9. Ook E1 en F1 wonnen hun eerste wedstrijd!
De grootste overwinning kwam op naam van D3 dat KCC in Capelle met 1-20 afdroogde!
A.s. zaterdag maar liefst 24 thuiswedstrijden op sportcomplex Develstein!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.