Opening avontuurlijk speelbos Develpark

08 september 2009
Opening avontuurlijk speelbos Develpark

ZWIJNDRECHT - Maandag 7 september was het eindelijk zover, het speelbos in het Develpark werd geopend.

Het speelbos is in Nederland op meerdere plekken al lang een begrip maar in Zwijndrecht werd daar al heel lang voor gepleit. Vanuit de stichting natuur en landschap Zwijndrechtse waard is Lidy van der Lans heel erg actief met allerlei kinderactiviteiten. Zij is degene ondersteunt door de kinderen die een prijs heeft gewonnen in het kader van de Forta Award. Forta ondersteunt hiermee bijzondere projecten of ideeën van mensen die zich hiervoor actief inzetten. Het speelbos had in 2006 de prijs van 5000,- euro in de wacht gesleept.

Binnen de gemeente Zwijndrecht werd er al jaren gediscussieerd door de raad en wijkplatforms over het opknappen van het Develpark omdat dit er verloederd bijlag. Uiteenlopende ideeën werden aangedragen waaronder het speelbos wat door de politiek ook ondersteunt werd. Vooral Groenlinks heeft zich hier jaren voor uitgesproken maar daarna zijn er ook vragen gesteld door het CDA hoe het nu zat met de realisatie van dit speelbos. Dankzij de inzet van Vissergroen die in het park veel werk heeft verricht was het mogelijk het speelbos maandag te openen. Wethouder van Steekelenburg opende het speelbos en bedankte allen die zich ingezet hadden voor de realisatie van het initiatief van Lidy van der Lans. Een groep kinderen van de Kim mocht samen met de twee kinderen Its en Gosse het Speelbos inwijden. Its en Gosse mochten na een estafette door het speelbos een doek ophangen in de boom en onthullen als openingsact. Daarop stond in mooie kleurige letters; speelbos.

Lidy van der Lans had voorafgaand hieraan de wethouder de cheque van Forta overhandigd ter waarde van 5000,- euro. De aanwezigen van gemeenteraad, de stichting, de architect, vissergroen, ambtenaren, Develstein college en vele vrijwilligers en kinderen konden genieten van het mooie weer en kregen daarbij lekkere hapjes en drankjes aangeboden; lekker smikkelen en smullen zou Bor de wolf van de fabeltjeskrant hebben geroepen. Met deze opening is de eerste fase van het opknappen van het Develpark voltooid. De wethouder sprak zich uit voor een mooie goed afgestemde realisatie van de tweede fase en uitte de hoop dat deze ook niet al te duur zou uitpakken. Tevens haalde hij de herbouw van kasteel Develstein aan als onderdeel van het Develpark. Op het eilandje voor Develstein zal het oude Develstein in staal contouren opgetrokken worden en kan op die manier een mooie schakel vormen bij de verdere ontwikkeling van het Develpark. Het was een pracht van een dag om zo een speelbos te openen en als het aan Lidy van der Lans ligt gaat zij er nog vele activiteiten ontplooien waaronder hutten bouwen. Alle kinderen en ouders uit de Zwijndrechtse waard zijn welkom in het speelbos

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.