Wijkcentrum Het badhuis kan open blijven

13 februari 2008

ZWIJNDRECHT - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, blijft het Badhuis open. Dat staat in het advies aan de gemeenteraad over het burgerinitiatief om dit wijkcentrum open te houden. De Stichting Welzijn Zwijndrechtse Waard gaat het Badhuis beheren.

In het najaar van 2007 dreigde sluiting van het Badhuis. De Stichting Salza die het gebouw beheerde moest € 400.000 bezuinigen. Deze bezuiniging en de magere bezetting van het Badhuis, maar ook van wijkcentrum Nederhoven ¾ leidde ertoe dat het college besloot het beheer van deze centra te beëindigen. Wijkvereniging Julianadorp diende vervolgens bij de gemeenteraad een burgerinitiatief in om het Badhuis te beheren in ruil voor een symbolisch huurbedrag.

Met het faillissement van Salza is het beheer van het Badhuis in een ander licht komen te staan. De Stichting Welzijn Zwijndrechtse Waard ontvangt voor 2008 subsidie om de wijkcentra open te houden, te beheren en te exploiteren. Hier vallen ook het Badhuis en wijkcentrum Nederhoven ¾ onder. De noodzaak om het beheer van het Badhuis over te dragen aan de wijkvereniging Julianadorp bestaat daarmee niet meer. Het college van burgemeester en wethouders adviseert de gemeenteraad dan ook om als reactie op het burgerinitiatief in te stemmen met de constructie waarbij de Stichting Welzijn Zwijndrechtse Waard verantwoordelijk is voor het beheer van het Badhuis.

Bij de activiteiten van het Badhuis wil de Stichting Welzijn Zwijndrechtse Waard bewoners uit de buurt betrekken. De gemeente bekijkt in 2008 samen met de Stichting of en hoe de wijkcentra in de toekomst efficiënt en effectief geëxploiteerd kunnen worden.

De Stichting Welzijn Zwijndrechtse Waard is ontstaan uit een consortium van De Swinhovegroep, Stromen-Opmaat en Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht. Deze groep heeft sinds het faillissement van Salza intensief overleg met de gemeente over de welzijnsactiviteiten in Zwijndrecht. Deze activiteiten richten zich op het beheer van de wijkcentra, het opbouwwerk, sociaal-cultureel werk en het jongerenwerk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.