Waalbos binnenkort in uitvoering

23 september 2009

ZWIJNDRECHT - Op maandag 5 oktober 2009 organiseert de Landinrichtingscommissie IJsselmonde een inloopavond over het Waalbos tussen 18.00 en 21.00 uur in Kinderdagverblijf de Bron in Rijsoord.

Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen bezoekers zowel het totale inrichtingsplan voor het Waalbos, als het Definitief Ontwerp voor Dorpsrand Rijsoord en Langeweg-Zuid bekijken. Medewerkers van de gemeenten Ridderkerk en Zwijndrecht, Staatsbosbeheer, het waterschap Hollandse Delta en Dienst Landelijk Gebied (DLG) zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Aangezien inspraak reeds heeft plaatsgevonden en het ontwerp al is vastgesteld, heeft de avond een informerend karakter.

 
Het Waalbos wordt in fases uitgevoerd. De uitvoering van Dorpsrand Rijsoord en Langeweg-Zuid is fase 1. De uitvoering start begin 2010. In 2011 worden de deelgebieden overgedragen aan Staatsbosbeheer en zijn ze toegankelijk voor publiek. De rest van het Waalbos wordt in fase 2 aangelegd. Deze fase start naar verwachting in 2012 en wordt in 2013 afgerond.
 
De aanleg van het Waalbos maakt onderdeel uit van de Herinrichting IJsselmonde. In opdracht van de provincie Zuid-Holland realiseert de Landinrichtingscommissie 825 ha bos- en recreatiegebied op IJsselmonde. Dienst Landelijk Gebied begeleidt namens de Landinrichtingscommissie de planvoorbereiding en uitvoering van deze projecten. Daarnaast verwerft DLG de grond.
 
Het adres van kinderdagverblijf 'De Bron" is: Mauritsweg 1, 2988 AE te Ridderkerk.
Wilt u meer weten over het Waalbos of de inloopavond? Dan kunt u contact opnemen met Dienst Landelijk Gebied, mevrouw D. Balster (d.balster@minlnv.nl of telefoon (070) 337 12 83).
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.