Begin volgend jaar plan voor Koninginneweg

23 september 2009
Begin volgend jaar plan voor Koninginneweg

ZWIJNDRECHT - Samen met de corporaties Forta en Progrez en Kanters Bouw en Vastgoed (onderdeel van Kanters TBI) presenteert de gemeente eind 2010 een plan voor de Koninginneweg. Dit plan vormt de basis voor de herinrichting. Eind vorig jaar hebben bewoners kennis kunnen maken met de eerste ideeën voor de ontwikkeling van de Koninginneweg. Met de reacties van de bewoners in het achterhoofd zijn de ideeën verder uitgewerkt.

Met partijen heeft de gemeente bekeken of het plan ruimte biedt voor verschillende woonvormen en woonstijlen in het gebied tussen het Doornplein en de Rembrandtstraat. Zodanig dat we in de toekomst een gevarieerd straatbeeld krijgen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor de Passage onderzocht. Hierover wordt doorlopend gepraat met onder andere de ondernemers en eigenaren.
 
De gemeente zelf werkt aan de herinrichting van de Koninginneweg, de Vijver aan de Swanendrift, het Stationsplein én aan de aanleg van de vrije busbaan. Ook is de gemeente in gesprek met het Ministerie van Verkeer & Waterstaat over de veiligheidsaspecten bij de Stadstuin. Deze braakliggende locatie wil de gemeente het liefst zo spoedig mogelijk herontwikkelen.
 
Meer informatie
 
Het project Koninginneweg is een project van de gemeente Zwijndrecht, Forta Ontwikkeling, Progrez, en Kanters Bouw en Vastgoed. Hier vindt u meer informatie over de plannen. Voor vragen kunt u mailen met Jan Harmen Kiestra van Forta via j.h.kiestra@forta.nl of met Jacco van Putten, Kanters Bouw en Vastgoed, via j.a.vanputten@kanterstbi.nl. Ook kunt u met vragen terecht bij Otto Verschoor van de gemeente Zwijndrecht via telefoonnummer 078 620 66 66 of via gemeente@zwijndrecht.nl
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.