Spannende uren op Beethovenlaan na gaslek

20 oktober 2009

ZWIJNDRECHT - De lange droogte is vermoedelijk de oorzaak van het afbreken van gasleidingen in de Beethovenlaan, begin oktober. De hele wijk kampt met grote zettingsproblemen, maar in de Beethovenlaan is de veenbodem vermoedelijk zo droog geworden dat deze ernstig is gekrompen. Daardoor vielen spontaan gaten in de bodem met breuk van kabels en leidingen tot gevolg. De openbare verlichting heeft er ook onder te lijden. Bewoners klagen terecht al langer over het verzakken; om de paar jaar moeten zij hun tuin ophogen. Het is iets wat langzaam bij Heer Oudelands Ambacht is gaan horen.

Verantwoordelijk wethouder Arie Dost nam op uitnodiging van de bewoners direct polshoogte. “Dit is wel even schrikken voor de betrokken bewoners. En ik schrik van de enorme grote gaten in de grond. We zetten alles op alles om de veiligheid te waarborgen. Met de verantwoordelijke diensten treffen we noodmaatregelen en onderzoeken we hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden”, aldus Dost.

Noodmaatregelen
Vanwege het gevaar wat een gaslek met zich meebrengt hebben nutsbedrijven snel en adequaat gereageerd. Stedin en Oasen hebben gas- en wateraansluitingen gerepareerd en vervangen. Stedin zorgt er ook voor dat de straatlantaarns weer gaan branden. De enorme verzakkingen in een deel van de Beethovenlaan worden door de gemeente opgehoogd, zodat bewoners op een gewone wijze hun woning in en uit kunnen. Op sommige plaatsen is de bodem 80 centimeter gezakt.

Werkzaamheden
De verwachting is dat deze werkzaamheden ongeveer vier weken duren. Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn enkele parkeerplaatsen nodig om materiaal en een werkkeet te plaatsen. De eerste inrit van de Pijperlaan (zijde Brahmstraat) moet tijdelijk worden afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting duurt ongeveer twee dagen. 

Structureel
Onderzoek moet uitwijzen hoe groot de problemen in de rest van de wijk zijn. Dit onderzoek duurt zes tot acht weken. De gemeente heeft inmiddels opdracht gegeven aan het Ingenieursbureau Drechtsteden om de vooronderzoeken te starten zoals grondonderzoek, rioolinspectie en hoogtemetingen. Zodra de resultaten bekend zijn, wordt een plan gemaakt voor groot onderhoud.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.