Kwaliteit woonomgeving Heer Oudelands Ambacht

20 oktober 2009

ZWIJNDRECHT -De maand september heeft voor het wijkplatform in het teken gestaan van de kwaliteit van de woonomgeving in Heer Oudelands Ambacht. Het gaat dan om bestrating, groen en speelplekken. Bewoners van de wijk waren door de gemeente uitgenodigd voor een wijkschouw op 3 september en de kijk-op-uw-wijkavond op 30 september.


Jammer genoeg was de opkomst niet groot, maar met de bewoners die er waren, is gekeken naar de sterke en de zwakke kanten van de wijk. De zwakke kant kennen we allemaal: de zettingsproblematiek. Hier zal de komende jaren veel energie (en geld!) ingestoken moeten worden om dit op orde te krijgen. De gevolgen van zettingen kunnen namelijk aanzienlijk zijn. Kort geleden is dat al duidelijk geworden bij een gaslek in de Beethovenlaan. Inmiddels is gestart met werkzaamheden in de Muziekbuurt, waar ook gelijktijdig de riolering vernieuwd wordt.


Waar bent u trots op in de wijk?

Veel bewoners weten heel goed wat de sterke kanten van de wijk zijn. Maar het is goed om die ook te benoemen. Hier liggen namelijk de kansen voor de wijk. De kijk-op-uw-wijkavond van 30 september was bedoeld om daar samen met bewoners vrij over te praten. Het selecte gezelschap bewoners dat aanwezig was, heeft haar best gedaan om namens alle bewoners van Oudelands Ambacht, die sterke punten te benoemen. Het Munniken- en Molenvlietpark en de ligging aan De Devel zijn waardevol voor de wijk. Ook de aanwezigheid van een winkelcentrum wordt als prettig ervaren. Daarnaast is aandacht geschonken aan punten, die het in zich hebben, om ‘sterk’ te worden. Het winkelcentrum kan zich samen met wijkgebouw Het Klankbord de komende jaren ontwikkelen tot dé ontmoetingsplek van de wijk. De resultaten van deze avond worden verwerkt in een plan voor de openbare ruimte dat eind dit jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Als u nog wilt melden waar u trots op bent in de wijk, schroom niet dit door te geven via info@wphoa.nl.


Wat gaan wij doen in 2010?

Dat ligt ook aan u! Jaarlijks hebben wij als wijkplatform een leefbaarheidsbudget. Wij stellen jaarlijks een groslijst van zaken op die wij willen realiseren. Maar die groslijst willen wij opstellen in overleg met u als bewoner van de wijk. Als u een idee hebt voor 2010, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door via info@wphoa.nl. Samen met u bekijken wij dan of, wat en hoe iets haalbaar is.

 

ZAPpers gezocht!

Ook in onze wijk zijn we dringend op zoek naar ZAPpers (ZwerfAfvalPakkers). Zwerfval is ons tenslotte allemaal een doorn in het oog. Wie spant zich in om het zwerfafval in haar/zijn straatje op te ruimen of is daar al mee aan de slag? Buurtgenoten kunnen een ZAPper aanmelden voor de ZAP-actie. Voor deze mensen is er op 10 december een feestelijk programma en genomineerden ontvangen een lintje uit handen van de wethouder. Aanmelden en informatie tot en met 27 november bij Saskia den Ouden via S.den.Ouden@dordrecht.nl.


Wijkplatform Heer Oudelands Ambacht

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.