Vaccinaties tegen Nieuwe Influenza (H1N1)

13 november 2009

ZWIJNDRECHT - De GGD Zuid-Holland Zuid start volgende week met vaccinatie tegen de Nieuwe Influenza (H1N1), voorheen Mexicaanse griep. Dit naar aanleiding van het besluit van minister Klink van Volksgezondheid om ook jonge kinderen in te enten. Op donderdag 26 november en donderdag 17 december worden bewoners uit Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht, die een oproep van de GGD hebben ontvangen, gevaccineerd in Zwijndrecht.


Voor wie is de vaccinatie?

De griepvaccinatie is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met vier jaar. Ook huisgenoten van kinderen tot en met vijf maanden oud komen in aanmerking voor een vaccinatie. Een volledige inenting bestaat uit twee prikken. De eerste vaccinatie wordt op 26 november gegeven en op 17 december volgt de tweede. De inentingen worden uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid.


Tijdstip vaccinatie

Alle kinderen en huisgenoten die een oproep hebben ontvangen worden via een oproepschema gevaccineerd. Het tijdstip is gekoppeld aan uw postcode. In de tabel hieronder kunt u zien op welk tijdstip u wordt verwacht in de Develhal.

 
Locatie en bereikbaarheid

De vaccinatie voor inwoners van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht vindt plaats in sporthal De Develhal, Parklaan 5, 3335 LM in Zwijndrecht. Vanwege het grote aantal bezoekers verzoeken wij u zo veel mogelijk op de fiets naar de sporthal te komen.


Meer informatie?

Voor vragen over de vaccinaties kunt u contact opnemen met het regionaal informatiepunt via telefoonnummer (078) 632 18 01. Het callcenter is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Meer informatie kunt u ook vinden op www.grieppandemie.nl


Wat is de reden van vaccinatie?

Reden voor de vaccinatie is dat jonge kinderen meer kans hebben griep te krijgen. Bij deze leeftijdsgroep blijken vaker gezondheidsproblemen op te treden ten gevolge van Nieuwe Influenza. Als kinderen uit deze groep complicaties krijgen en in het ziekenhuis beademd moeten worden, kunnen zij blijvende lichamelijke schade oplopen. Op basis van het advies van de Gezondheidsraad is besloten dat kinderen uit deze leeftijdsgroep een vaccinatie krijgen aangeboden. Juist voor deze kinderen biedt de vaccinatie meer voordelen voor hun gezondheid dan nadelen van eventuele bijwerkingen.
Voor kinderen vanaf vijf jaar is inenting niet nodig omdat ze veel minder snel met de griep in het ziekenhuis belanden. Voor kinderen tot en met vijf maanden zijn de vaccins nog niet afdoende getest op veiligheid en effectiviteit. Om hen toch zo goed mogelijk te beschermen, mogen huisgenoten zich laten vaccineren. Dit om te voorkomen dat zij het zeer jonge kind besmetten. In verband met de vaccinaties tegen de Nieuwe Influenza heeft het RIVM bekend gemaakt dat de vaccinaties die door het consultatiebureau in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma worden gegeven bij elf maanden, veertien maanden en vier jaar, worden opgeschort tot januari 2010.

Voor een tabel met data en tijden kunt u via de volgende link vinden

http://www.zwijndrecht.nl/content.jsp?objectid=41373

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.