Lezing in Develstein over wellness en mineralen

19 november 2009

ZWIJNDRECHT - Wellness is een nieuw en modern begrip in onze maatschappij. Je hebt Wellness apothekers, centra, verwen weekenden en ga zo maar door. Het welbevinden (well being) is dan ook een belangrijk gegeven.
Over Wellness en mineralen werd er een lezing gegeven in Develstein bij de mineralen-vereniging Geode in Zwijndrecht. De lezing werd gegeven door Chris Moorman die over dit onderwerp veel onderzoek heeft gedaan want, wat doen mineralen voor mensen en hoe heeft dat door de eeuwen heen een rol gespeeld en wat is de wisselwerking met mens en dier.  Aan de hand van plaatjes vertelde hij over de geschiedenis van het gebruik van mineralen bij de mens. Een van de uitgangspunten  was de prinses in Jade. Uit een van de vele opgravingen in China was men op een graf gestuit waarin een prinses begraven lag. Zij was omgeven door een volledig pak samengesteld uit Jade een mineraal wat voor de Chinezen belangrijk is. Het pak moest de prinses beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf, beschermen tegen grafrovers maar ook tegen boze geesten. Niet alleen China kwam aan de orde maar ook Egypte met als voorbeeld Toetanchamon´s dodenmasker van goud en ingelegd met Lapis Lazuli, maar ook werd de uitstap gemaakt naar Zuid-Amerika naar de Azteken, inca´s en Maya´s kwam voorbij. Vanuit die voorbeelden liet hij zien waarin mensen werkten met mineralen voor gezondheid of als beschermend amulet maar ook gebruiksvoorwerp. Via de uitleg over Feng Shui vervolgde hij zijn verhaal over de oorsprong van het gebruik van mineralen en de kennis van het omgaan met energie. In Hong Kong wordt geen huis of toren gebouwd zonder die kennis. Zoals de energie stroom in huis goed moet zijn moet dat ook in het huis van de mens, het lichaam, goed zijn.  Mineralen kunnen daar een goede wisselwerking in hebben. Hij ging ook in op de vele testmethodes die er zijn pendelen, spiertesten en nog veel meer.

Aan de hand van de Re Metallica, een boek over mijnbouw en verwerking van mineralen uit de middeleeuwen ging hij in op methodes die in die periode gebruikt werden en wees er op dat veel van die oude technieken pas recent in onbruik geraakt zijn. De wichelroede was zo een voorwerp wat hij aanhaalde en liet zien tot hoe recent de gebruikt werden en nu nog dagelijks in gebruik is. In de Flevopolders kwam er een opmerking uit de zaal werkt Rijkswaterstaat er nog steeds mee. Chris Moorman kon bevestigen dat veel mensen en groepen mensen dit nog gewoon hanteren als gereedschap. Ondertussen is de wellnes in mineralen zo gewoon geworden net als de wichelroede dat je overal in kruiderijen en boekhandels mineralen met gebruiksmogelijkheden ziet hangen aan de displays die adviseren in het gebruik er van.

Boeken zoals die van Mellie Uyldert haalde hij aan als voorbeeld maar verwees ook naar internet en gebruikte als voorbeeld naar de eigen site van geodezwijndrecht waar veel voorbeelden te vinden zijn. Hij sloot de lezing af met de melding van een boekhandel in Venlo die zaterdag een dag houdt in het kader van wellnes maar vroeg zich niet echt af of een van de toehoorders daar naar toe zou gaan want zaterdag is tenslotte de Internationale mineralen beurs die Geode twee keer per jaar organiseert  en toegankelijk is van 10 tot 5. Daar kunnen ook mensen terecht die meer willen weten over mineralen en nu ook in het het wellnes gebeuren. Wie dus meer wil weten over well being met mineralen, zeg maar van paranormaal tot en alternatieve leefwijze, kan terecht op de beurs waar natuurlijk de hoofdmoot er op gericht is om te kijken naar alles wat onze aarde in pracht en kracht naar boven brengt en hoe je die kan verwerken, bekijken of verzamelen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.