Nieuw service- en activiteitencentrum heet De Nederburgh

27 november 2009
Nieuw service- en activiteitencentrum heet De Nederburgh

ZWIJNDRECHT - Op vrijdag 27 november 2009 opende Miranda de Vries (wethouder welzijn) het nieuwe activiteitencentrum aan de Duivenvoorde. Dit centrum draagt de naam De Nederburgh. In het centrum organiseert de SWOZ (Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht) activiteiten voor ouderen in het complex Duivenvoorde en de wijk. De opening wordt verricht met Henk Lintjes, directeur van de SWOZ.

Vivera
Dit activiteitencentrum is een aanvulling op de levensloopbestendige wijk die in Nederhoven wordt gerealiseerd, bekend onder de naam Vivera. Naast het activiteitenaanbod van de SWOZ, houdt een ouderenadviseur regelmatig spreekuur. Een restaurant biedt bewoners gelegenheid elkaar te ontmoeten en te eten. Dit unieke restaurant met wijkfunctie wordt gerund door medewerkers van de Stichting Philadelphia. Deze stichting zorgt ervoor dat mensen met een beperking volwaardig participeren in de samenleving.

Tante Lien
De opening werd opgeluisterd door BN’er Wieteke van Dort die ook haar befaamde typetje ‘Tante Lien’ uit de kast haalt. Op verzoek van de bibliotheek kwam Wieteke naar Zwijndrecht. De bibliotheek verzorgt een wisselcollectie voor de bezoekers van de nieuwe ruimte van de SWOZ.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.