Drechtraad besproken

03 december 2009

ZWIJNDRECHT -Zwijndrechtse raad pleit voor helderder stukken voor de Drechtraad.


In de bespreking van de Drechtraad in de gemeenteraad van Zwijndrecht kwam dat duidelijk naar voren. De bespreking in de gemeenteraad van Zwijndrecht  werd gedaan om meer betrokkenheid van de gehele raad bij de Drechtraad op te wekken. Een algehele klacht was weer de enorme stapel stukken en onoverzichtelijke wijzigingen. Er moet een hele stapel stukken doorgeworsteld worden zonder dat helder is wat de bedoeling is.

In de Zwijndrechtse raad ging de gedachte eerst op om een motie te maken en daarin op te roepen om stukken voorzien van een opleg notitie of gewoon helder op een a4-tje een heldere uitleg. De commissie Scholten werkt aan de nieuwe vorm waarin de Drechtraad kan gaan werken. Burgemeester Scholten herkende de problemen die de raadsleden ondervonden. Uiteindelijk werd er afgesproken dat de griffier van Zwijndrecht een brief zou schrijven naar alle andere raden om tot een zelfde oproep te komen naar alle andere Drechtraad gemeenteraden te sturen.


Door de brief kort en helder te houden kunnen raden zich simpel uitspreken of zij dit euvel ook als zodanig ervaren. Mogelijk krijgt de brief deze strekking; De gemeenteraad van Zwijndrecht heeft in haar vergadering van 1 december jl. geconstateerd dat er wederom een dikke stapel stukken is aangeleverd voor de eerstvolgende Drechtraad. De leesbaarheid van de stukken is matig waardoor het doornemen daarvan veel tijd en studie kost. Wij zijn van mening dat de stukken helder moeten zijn; op één A4tje moet te lezen zijn waar het stuk over gaat en wat het voorstel behelst. Bij gewijzigde stukken moeten wijzigingen duidelijk worden aangegeven, dikke stukken zouden voorzien moeten worden van een leeswijzer.


Geachte gemeenteraadsleden, wij vermoeden dat voor jullie de problemen hetzelfde zijn. Wij vragen jullie daarom hetzelfde signaal af te geven, daarbij mag deze brief gebruikt worden.Het is afwachten hoe de rest van de raden gaan reageren maar helder is dat deze veelal dezelfde klachten hebben. Na de verkiezingen gaat de Drechtraad in een nieuw systeem proberen nog beter te werken.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.