Brandweer Zwijndrechtse waard een feit

03 december 2009

ZWIJNDRECHT - De gemeenteraad in Zwijndrecht is afgelopen dinsdag net als eerder de gemeenteraad van H I Ambacht akkoord gegaan met het voorstel tot samenwerking van de brandweer. Na jarenlang gepraat over en weer is er een bijzonder goed voorstel naar buiten gekomen waarbij beide raden mee konden instemmen. De brandweer van Zwijndrecht verkoopt zijn diensten aan Ambacht en neemt de brandweer organisatie van deze plaats op in zijn formatie.
Eigenlijk is dit al vooruitlopend op een regionaal model waarbij Zwijndrecht hetzelfde gaat doen. Na goed overleg en samenspraak met de brandweerlieden en vooral niet de te vergeten belangrijke vrijwilligers is dit nu de nieuwe orde van de dag. De garantie dat iedereen in de Zwijndrechtse waard zich veilig kan voelen door een maximale inzet van de brandweer stemt alle partijen tevreden.

In het verleden was deze samenwerking al bepleit in de Zwijndrechtse gemeenteraad door het destijds zittende raadslid van D66 Mark van Twist. Het heeft even moeten duren maar nu is de samenwerking er. Mark van Twist is ondertussen al lang uit de politiek en is nu zelf zover dat hij een bijzonder hoogleraarschap aan de Erasmus universiteit accepteert. Zo zie je hoe alles toch nog goed komt.

Zwijndrecht werkte al samen in  de Volgerlanden met H I Ambacht en had ondertussen ook al het LOC samen met Ambacht weten te realiseren. In de toekomst staan nog een praktijkschool, een theater en een zwembad op het programma. Waar aan samenwerking in het verre verleden tot vrij recent niet aan gedacht werd vind nu een gezonde samenwerking plaats.
De brandweer is tevreden door het door van Dijk adviesbureau tot stand gebrachte resultaat.
Wij hopen dat er weinig brandjes in de toekomst geblust hoeven worden maar  weten ons verzekerd dat we veilig en goed geholpen worden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.