Keepersopleiding VV Pelikaan floreert

19 december 2009 door Ad van Herk
Keepersopleiding VV Pelikaan floreert

ZWIJNDRECHT - Binnen de voetbalvereniging Pelikaan  wordt veel aandacht geschonken aan het opleiden van jeugd-en seniorenkeepers. Waar veel verenigingen moeite hebben met het opleiden van met name jeugdkeepers door een gebrek aan specifieke trainers, is Pelikaan daar in rijkelijk voorzien. Onder leiding van gediplomeerd jeugdkeeperscoördinator Rob Rijntjes, die zelf de A- en B-junioren keepers van de club traint, zijn tevens Harmen Visser en Jasper Schouwstra actief met het opleiden van het grootste gedeelte van de overige jeugdkeepers in de onderbouw. Harmen en Jasper zijn zelf ervaren ex-keepers die op basis van de bekende Frans Hoek keeperopleiding de jeugdkeepers trainen.

Binnen de seniorenselectieteams 1 t/m 3 wordt de keeperstraining verzorgd door Peter Stam, die als zeer ervaren- en gediplomeerd keeperstrainer eveneens traint vanuit de Frans Hoek keeperstrainingvisie. Binnen de club is het opleiden en het goed trainen van keepers een belangrijk onderdeel. “Wij zijn als vereniging erg blij dat we kunnen beschikken over maar liefst 4 vakbekwame- en enthousiaste keeperstrainers en realiseren ons terdege dat een dergelijk aantal keeperstrainers bijzonder mag worden genoemd. Kinderen die echt als keeper willen worden opgeleid zijn bij ons van harte welkom omdat wij ruim voldoende in staat zijn ze specifiek op te leiden”, aldus Technisch Commissielid Rinus Priester.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.