Jasmijn super-lotenverkoper bij Albatros

21 december 2009 door Ad van Herk
Jasmijn super-lotenverkoper bij Albatros

ZWIJNDRECHT - In de rust van de wedstrijd Albatros-Avanti zijn afgelopen zaterdag de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie gehuldigd. Dolf Reijenga maakte namens de organisatie bekend dat de actie dit jaar rond de 3700 euro zal gaan opbrengen, een fantastisch bedrag voor de clubkas van de Zwijndrechtse korfbalvereniging! De beker voor de degene die de meeste extra loten verkocht heeft ging naar de 8-jarige Jasmijn Stuurman die 25 loten extra verkocht. Op de tweede plaats eindigde Jessica de Morée met 11 extra loten en de derde plaats werd gedeeld door Iris Versendaal en Amber Zinsmeister. 
Organisatiecomité Blitz kon terugkijken op een zeer geslaagd Kerstgala met maar liefst 160 jeugdleden aan het diner en later op de zaterdagavond ruim 250 personen op het gala. De kantine was omgetoverd tot een Disney-achtig kasteel dat van buitenaf prachtig verlicht werd en de aanwezigen vermaakten zich prima.
Tussen de bedrijven door werd er ook nog gekorfbald. Albatros 2 boekte haar allereerste winst door tegenstander DVO 3 in de eerste minuten te overdonderen. Binnen een paar minuten prijkte er een 4-0 stand op het scorebord en toen binnen de tien minuten een 7-1 stand bereikt was, zocht de Bennekomse tegenstander haar heil in achterverdedigen. De wedstrijd boette duidelijk aan aantrekkelijkheid in, maar Albatros lachte als laatste: 14-10.
Het vlaggenschip van Albatros incasseerde de vijfde nederlaag op rij. In de eerste helft tegen het Pijnackerse Avanti nam Albatros het heft in handen, maar de thuisploeg verzuimde de opgebouwde marge te vergroten.
Na rust was het eerste woord aan koploper Avanti en toen de 160 jeugdige Albatrossers na hun kerstdiner de tribunes bevolkten, putte niet Albatros maar de gasten daar inspiratie uit. Avanti ging steeds scherper schieten en pakte een zeven punten voorsprong en alleen Monique van der Net kon daar vier maal scorend in de 2e helft nog iets tegenover zetten. Ook de inbreng van drie jeugdige spelers kon hier geen verandering in brengen en de winst ging met 20-26 terecht naar Avanti. Door de magere resultaten komt er wel wat druk te liggen op de eerste twee uitwedstrijden in januari bij GKV en SDO.
Albatros A1 trad ook aan tegen Avanti en had het in de eerste helft behoorlijk moeilijk met de aanvallende rebound. Bij rust was het verschil drie doelpunten (6-9) en toen het verschil vier werd, leek Albatros pas wakker te worden. Onder leiding van een wervelende Michael Cornfield werd de 10-14 omgebogen naar een 15-14 voorsprong. Via 15-16 leek Avanti toch de gelukkigste te worden, maar een fraaie treffer van Melissa Hoogendoorn zorgde voor een terechte puntendeling.
De grootste overwinning kwam zaterdag op naam van senioren 6 dat NIO 5 met 3-17 afdroogde. Senioren 4 had met Jolanda Droogendijk en Aram Lommers twee oudgedienden in de basis en won gemakkelijk met 5-16 van Vitesse 5.
A.s. zaterdag zijn er natuurlijk geen korfbalwedstrijden en op 2 januari 2010 wordt er weer gespeeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.