Nieuwe dienstregeling waterbus

22 december 2009
Nieuwe dienstregeling waterbus

Vanaf 1 januari 2010 verandert de dienstregeling van de Waterbus. De nieuwe vervoerder die deze dienstregeling uitvoert is Aquabus BV.


Eén van de verbeteringen in de dienstregeling is dat de Waterbus ’s zomers langer doorvaart. Daartegenover staat dat in de wintermaanden ‘s avonds minder vaak wordt gevaren.


Zomer

In de zomermaanden (van april tot en met oktober) komen extra vaarten in de weekenden. 's Avonds vaart de Waterbus twee uur langer door tussen Dordrecht en Rotterdam en tussen Zwijndrecht/Papendrecht en Dordrecht. Tussen Dordrecht en Rotterdam komen halfuursdiensten.


Vloot

Na de zomer worden de schepen volledig gerenoveerd, zodat ze duurzamer zijn en meer comfort bieden voor de reizigers. Ook de uitstraling van de haltes wordt verbeterd. In 2012 brengt Aquabus twee milieuvriendelijke nieuwe schepen in de vaart op de routes Dordrecht – Papendrecht en Dordrecht – Zwijndrecht.

Vanaf eind 2010 kunnen passagiers ook op de Waterbus met de OV-chipkaart reizen.

Vervoerder Aquabus verspreidt de nieuwe dienstregeling deze en volgende week. Kijk op www.denieuwewaterbus.nl voor meer informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.