Opening ICC Kinderdorp in Nicaragua

30 december 2009 door Ad van Herk
Opening ICC Kinderdorp in Nicaragua

ZWIJNDRECHT - Op 21 december 2009 was het groot feest voor 28 weeskinderen in Nicaragua.

Eindelijk was daar de opening van het ICC kinderdorp. Een moment waar de meeste kinderen 11 jaar op hadden gewacht.

Na de orkaan Mitch in 1998 waren in Nicaragua velen kinderen wees geworden. Een Christelijke zakenman nam toen de zorg over van zo'n 30 weeskinderen. Hij zocht contact met International Children’s Care (ICC), een wereldwijde organisatie die wees- en verlaten kinderen opvangt. Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) uit Zwijndrecht is de Nederlandse tak en was direct betrokken bij de opbouw van het kinderdorp in Nicaragua.

Sinds 1998 woonden de kinderen in een tijdelijke opvang, maar nu mogen ze allemaal in echte huizen wonen. Het ' Casa Hogar Fuente de Vida' ( Het Fontein van leven Kinderdorp) heeft 4 huizen. Eén van de huizen is gebouwd door het Nederlandse bedrijf ' De Mijl Vastgoed', die tevens het hekwerk sponsorde. Daarnaast waren er ook bijdragen van Nederlandse particulieren. Vele bedrijven hielpen mee in de vorm van het leveren van bouwmaterialen. Deze werden vorig jaar met de hulp van Ocean Express per zeecontainer naar Midden Amerikaanse land verscheept. IKN is iedereen dankbaar die heeft meegeholpen aan het realiseren van dit nieuwe ICC kinderdorp. Wereldwijd ondersteunt de stichting uit Zwijndrecht 23 kinderprojecten in 17 landen.

Surf voor meer informatie over het wereldwijde werk van de stichting naar www.internationalekinderhulp.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.