Schade beperken tijdens jaarwisseling

30 december 2009 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht treft een aantal belangrijke maatregelen rond de jaarwisseling. Zo maakt de gemeente alle papiercontainers dicht en blijft de openbare verlichting op straat op volle sterkte branden. Het college heeft hiertoe besloten om schade en vandalisme te voorkomen.

De gemeente is deze week begonnen met het dichtlassen van alle papiercontainers. In de eerste week van januari worden deze weer geopend. Vlak voor eerste kerstdag en op donderdag 31 december leegt Netwerk alle ondergrondse containers. Alle wijkcontainers halen zij op woensdag 30 en donderdag 31 december leeg. Vanaf begin januari volgt Netwerk het reguliere ophaalregime overeenkomstig de afvalwijzer 2010. Met het dichtmaken of extra legen van containers voorkomen we brandstichting en vernieling.

Ook de kleding/textiel containers gaan op slot of krijgen een andere plek. De prullenbakken in winkelcentrum Oudeland gaat de gemeente weghalen of vergrendelen en ook alle oranje plasticcontainers krijgen tijdelijk een ander onderkomen.

Extra verlichting
De openbare verlichting blijft tijdens oudejaarsnacht op volle sterkte branden. Ook blijven de lichten van schoolgebouwen en hoofdrioolgemalen aan.

Parkeerautomaten
De parkeergarage bij winkelcentrum Walbrug is tijdens de jaarwisseling afgesloten en kort voor oudejaarsavond sluit het Parkeer Service Bureau ook alle parkeerautomaten in Zwijndrecht af. Automobilisten die een gesloten automaat treffen kunnen gedurende die periode gratis parkeren.

Begrip en medewerking
Om schade en vandalisme te beperken zijn deze maatregelen hard nodig. We vragen inwoners om begrip en medewerking. In het nieuwe jaar draaien we de maatregelen direct terug zodat iedereen de containers en prullenbakken weer kan gebruiken.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.