O&O huldigt jubilarissen en overhandigt cheque aan het Ronald McDonaldhuis

04 januari 2010 door Ad van Herk
O&O huldigt jubilarissen en overhandigt cheque aan het Ronald McDonaldhuis

ZWIJNDRECHT - Bij gymnastiekvereniging O&O is het een goed gebruik om tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de jubilarissen te huldigen.  Daarnaast overhandigde de club een cheque van € 2000,00 aan het Ronald McDonaldhuis.
In haar openingsspeech memoreerde de voorzitter Pauline den Hartog  dat de vereniging kan terugkijken op een super jubileumjaar. De club bestond in 2009 90 jaar en had maar liefst 125 sporters die tot een eindronde wisten door te dringen. Vele, vele nationaal kampioenen bracht 2009. Nog belangrijker is dat het ledental, ondanks de recessie, zeer stabiel bleef.
Trots is de club uiteraard op Bart Deurloo die debuteerde bij het Wereldkampioenschap Turnen in Londen en daar 27e wist te worden in de individuele meerkamp.  Trots op de vele Nederlands Kampioenen. Zoveel dat je er verlegen van wordt mijmerde de voorzitter.
Jan Speelman en Robert Schellen werden gehuldigd vanwege hun 40 jarig lidmaatschap en Corrie Valk Vliegenthart werd gehuldigd voor haar halve eeuw lidmaatschap.  Het is maar goed dat de turnsport zorgt voor brede schouders, want die heb je nodig bij een grote club als O&O.
De voorzitter benadrukte nogmaals de noodzaak van het realiseren van een nieuwe, grotere accommodatie.  Het moet er toch van komen om voor al onze kanjers een goede plek te creëren.
Als lichtpunt in het traject worden twee zaken gezien. Ten eerste de vergevorderde plannen om in Kort Ambacht Zuid een multifunctionele accommodatie te realiseren waarbij school, sport en wijk gaan samen komen.
Ten tweede is als  positief te melden dat er een nieuw zwembad zal worden gebouwd voor Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht, waardoor er ruimte vrijkomt in het Develpark.  De stelling van zowel de Gemeente als de club is; hier moeten toch mogelijkheden zijn om voor O&O ruimte te realiseren.
Als eindstuk van de festiviteiten rond het 90-jaar bestaan van de club werd een cheque van € 2000,00 overhandigd aan Jolanda van der Hurk van het Ronald McDonaldhuis.  Martin Mange bleek de sporter te zijn die het meeste geld bij elkaar heeft geturnd bij deze actie.
O&O   verwacht veel  goeds van de toekomst.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.