Plan Winkelcentrum Walburg niet haalbaar

11 januari 2010 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht  heeft geconcludeerd dat het uitbreidingsplan voor winkelcentrum Walburg niet haalbaar is, omdat de  financiële risico’s voor de gemeente te groot zijn.  Het college heeft de samenwerking  met de ontwikkelaars van het winkelcentrum Walburg, ASR Vastgoed Ontwikkeling en  Proper Stok Groep, beëindigd.

In 2005 heeft de gemeenteraad het masterplan voor de uitbreiding van winkelcentrum Walburg vastgesteld. ARS Vastgoed Ontwikkeling en Proper Stok Groep zijn destijds geselecteerd als partijen om het masterplan te optimaliseren en verder te ontwikkelen. Zij presenteerden het zogenaamde Parelplan, een forse uitbreiding van de winkels en toevoeging van 600 appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen. Dit plan bleek financieel niet haalbaar. Vorig jaar is onderzocht of de financiële risico’s verkleind konden worden door het plan in twee fasen te ontwikkelen. Maar ook daarbij bleek dat de onzekerheden over de fasering, het aantal te bouwen woningen, het aantal nieuwe winkels en de exploitatie van de parkeergarage te veel financiële risico’s opleveren om met het Parelplan door te gaan.

Toekomst
De gemeente gaat zich nu verder beramen op de toekomst van winkelcentrum Walburg. Er wordt in overleg met winkeliers en eigenaren bekeken hoe de uitstraling van het winkelcentrum en inrichting van het openbare gebied kan worden verbeterd. Ook wordt bekeken hoe de toekomst van het winkelcentrum Walburg kan worden geborgd. Daarbij is ruimte voor alternatieve plannen en voor een heroverweging van de stedenbouwkundige uitgangspunten van de visie Stadscentrum en het Masterplan Walburg.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.