ATOS debat met lijsttrekkers

29 januari 2010

ZWIJNDRECHT - In het LOC@ aan de burgemeester Jansenlaan vond het eerste lijsttrekkersdebat plaats naar aanloop van de verkiezingen. Er werd in twee groepen gedebatteerd. Het debat vond plaats in het kader van de opnamen voor de ATOS televisie. De uitzending kunt U later volgende week aanschouwen. De ATOS wil hiermee de aandacht op de verkiezingen besteden want voor veel mensen is dat niet echt een  levend onderwerp. Het is het eerste debat tussen de lijsttrekkers want er volgt nog een tweede opname.

In de eerste ronde werd het debat gevoerd tussen Fred Loos (Algemeen Belang Zwijndrecht), Miranda de Vries (PvdA), Laura Kroes (Groenlinks) en Elbert Vissers (VVD). Dit was per loting zo bepaald. Bij het onderwerp De Volgerlanden kwam het meer tot een inhoudelijk debat. Vooral omdat dit onderwerp nu op de agenda staat of stond van de gemeenteraad van Zwijndrecht en H I Ambacht. Dit komt omdat de exploitatie van de grondexploitatie een financieel tekort kent van 15 miljoen Euro. Iedereen wil wel samenwerken in de Zwijndrechtse waar maar kijkt anders aan tegen de oplossing.

Geen tweede Westkeethaven aldus Fred Loos. Voor de samenwerking wil hij wel gaan maar dan wel onder af te spreken huwelijkse voorwaarden. De discussie was enigszins ongelijk omdat lijsttrekker Miranda de Vries ook de wethouder financiën is en de gesprekken over samenwerking met het college van Ambacht voert. Voorafgaand aan de debatten werd een filmpje vertoont wat opgenomen was op de weekmarkt bij Walburg. Dat bracht wel wat levendigheid aan het toch wel saaie debat.

In de tweede ronde was het de beurt aan CuSGP Henk Pasveer, CDA Wil Hofland en D66er Wim van der Does. De onderwerpen cultuur en theater waren bekende open deuren. Wim van der Does had op het onderwerp Graffiti en standpunt wat aansloot bij het initiatiefvoorstel van Chris Moorman die dat afgelopen jaar had ingediend. Handhaven maar wel een eigen plek voor de kunstenaars. Vergelijkbaar wat op kleine schaal al gedaan was door Forta die de prijswinnaar van hun Graffiti wedstrijd een eigen plek gaf voor zijn kunst. Gerard Baan vaste bezoeker van de gemeenteraad was de enige die naar de interruptiemicrofoon kwam.
Wie het debat wil zien moet dus afstemmen op de ATOS en kan ook nog terecht bij het volgende debat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.