Verkiezingen worden zichtbaarder op straat

09 februari 2010

ZWIJNDRECHT -De verkiezingen komen dichterbij en dat begin je te merken als je iets met politiek hebt.
Op de ATOS is Zichtbaar dat de Lijst Chris Moorman en ABZ zijn samengegaan.
Het lijsttrekkersdebat komt twee keer voorbij waarvan het eerste deel  is opgenomen in het LOC@ aan de Jansenlaan. Alle posters hangen weer op de verkiezingsborden en nu zelfs inclusief die van Cu SGP.
Deze hadden als laatste hun presentatie van hun verkiezingsprogram. Dat deden zij in het gemeentehuis van Zwijndrecht. Het was een gezellige bijeenkomst in de gepaste stijl van de Fractie in de nieuwe raadzaal. 

Langzaam maar zeker zie je de heren dames politici over straat gaan  al dan niet in hun partijkleren. De rode jasjes van de PvdA zullen de Valentijnsmarkt in de passage kleuren. Later voegt daar ook het CDA bij die een toer doet langs een aantal winkelcentra. Het CDA heeft een echte groene fiets tot haar beschikking maar D66 overtreft hun met een bakfiets.
ABZ is dagelijks te vinden middels een spreekuur in de Pr. Mauritsstraat.  37a. Het eerste resultaat daarvan was al merkbaar in de het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad, het werkt dus.
Zaterdag is Chris Moorman te vinden in winkelcentrum Walburg. 

Volgende week zijner tal van activiteiten waaronder een politieke wijnproeverij in het oude raadhuis van Zwijndrecht. Iedere politieke partij kiest een wijn waarvan hij zij vindt dat deze het best past bij hun politieke kleur. De vorm is een politiek café en dat past wel met de keuze met het wijnvergelijk. Hiervoor kan iedereen terecht op dinsdag 16 februari via de ingang van het oude raadhuis aan het Raadhuisplein 1. Aanvangstijd is 16.30 en duurt tot 18.30.
Aansluitend is er een politieke markt en het is dus te hopen dat de politici zich niet vergrijpen aan hun eigen wijn want anders kan het daar nog wel eens een jolige boel worden met een kater na afloop. Ook in H I Ambacht vindt er aansluitend een debat plaats  bij de stichting Psychosociale klankborden ZHZ in HVC aan de vijverhof 10. D66 organiseert op de dinsdag en donderdag ook een gezondheidsdebat in het Albert Schweizerziekenhuis van 11 tot 13.00.  Ze zetten zichzelf ook neer op de markt in Heerjansdam de 17e terwijl op de middag dan ook in Dordrecht een door de FNV georganiseerd debat is . Door de regio heen kunnen dus de lokale lijsttrekkers of hun vervangers zich presenteren.

Een klassieker tijdens verkiezingstijd is het debat in Swinstaete van 14.00 tot 16.30 onder leiding van Arie Slob. S avonds kunnen belangstellenden zich dan weer melden bij het tweede ATOS debat in het LOC@ aan de Jansenlaan. Van 19.00 tot 21.00 U bent van harte welkom. Alle partijen zijn op de 27e  februari te vinden in Winkelcentrum Walburg. De enige partij die dagelijks actief is, is ABZ met haar spreekuur.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.