Laatste gemeenteraad van dit seizoen

19 februari 2010

ZWIJNDRECHT  - In de laatste gemeenteraadsvergadering van Zwijndrecht in hun raadsseizoen was het redelijk rustig. Een aantal besluiten moesten nog genomen worden waaronder de structuurvisie 2020. In een redelijk gemoedelijke sfeer begon de gemeenteraad. In het vragenhalfuurtje was het Wim van Pelt die geen politieke vraag stelde maar vroeg aan de vertrekkende Wethouder van Steekelenburg wat hij de drie leukste plekjes van Zwijndrecht vond. Deze antwoordde; de oever langs de oude maas tegenover Dordrecht met zijn bankjes, De nieuwbouw en het plein van het raadhuis en het Develpark. Hij bedankte de vragensteller  voor zijn sympathieke vraag.

De vraag van Dhr. Loos over kunstgrasvelden voor de voetbalverenigingen VVGZ en de drie clubs op Bakenstein werd minder positief ontvangen. Wethouder van der Horst kon niet goed antwoorden op de vraag wanneer de kunstgrasvelden die beloofd waren in de begroting aangelegd zouden worden. In de zomerstop verwachtte hij dat er bij VVGZ er een aangelegd zou worden maar de overige wist hij niet precies. Daar moest nog wat onderzoek naar komen.
Toen Dhr. Loos daar verder op inging kreeg hij een tweede wethouder tegenover zich. Mw. de Vries gaf aan dat een tweede kunstgrasveld in de heroverweging zat, dus wegbezuinigen. Daarop viel naast Dhr. Loos ook Mw. Hofland over haar heen omdat geen van beiden bekend waren met een bezuiniging op de kunstgrasvelden. De discussie is aangekondigd voortgezet bij het ATOS tv debat.

Ook een vraag over de Fietsenchaos bij het station kon eindelijk positief beantwoord worden door vertrekkend wethouder Dost. Veel partijen hadden hem al meerdere keren gevraagd wanneer er eindelijk iets gedaan zou worden aan fietswrakken rond het station. Wijkbewoners hadden de politiek constant bestookt met deze vraag. Volgende week begint de eerste actie aldus de wethouder. Als laatste vragensteller kwam Chris Moorman aan het woord, heeft hij toch weer het laatste woord, zijn vraag was  over de uitvoering van een motie die raadsbreed was aangenomen.

De motie ging over een sloopvergunning die eerst wordt afgegeven voordat een nieuwbouwplan is goedgekeurd. Wethouder van Steekelenburg kon zich niet herinneren of de motie, die destijds naar aanleiding van de sloop van een twee onder een kap woning aan de Jeroen Boschlaan was aangenomen, wel uitgevoerd was. Hij zou dat nagaan en schriftelijk uitvoeren. Nog voordat Chris zijn tweede vraag kon stellen merkte Wethouder van Steekelenburg op dat als de tweede vraag over de vredespaal ging deze op dit moment wordt gemaakt bij het LOC@.
Dat was niet de vraag maar lokte wel de vraag uit of de wethouder een eigen paal in zijn tuin in Wouw zou zetten, een minipaaltje gaf hij aan.

De raadsvergadering verliep redelijk vlot. Het initiatiefvoorstel van de VVD voor veiligheidshesjes werd niet aangenomen. een aansluitende motie van Groenlinks werd aangenomen. Er heerste nogal wat spraakverwarring over allerlei afspraken. Ondanks het voortvarende karakter van de vergadering liep de agenda uit en werd er tot half twaalf doorvergaderd. Het onderwerp GREX over de Volgerlanden kwam niet aan bod en werd van de agenda afgevoerd. Zonder echte problemen zal deze gemeenteraad niet meer bijeenkomen voor de verkiezingen. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.