Verkiezingen op straat en zaterdag in Walburg

24 februari 2010

ZWIJNDRECHT -De verkiezingen worden steeds zichtbaarder op straat. Raadsleden lopen op de markten van Heerjansdam en Zwijndrecht. In Zwijndrecht was er een klein incidentje met de marktmeester. Deze wist niet dat de burgemeester toestemming gegegeven had om folders uit te delen. De marktmeester had CDA-ers aangezegd zich te verwijderen van de markt. Na een mailtje aan de burgemeester werd dat recht gezet.

Aan en rond de lantaarnpalen komt u nu allerlei borden tegen.
Tal van partijen hebben borden buitengezet. VVD, PvdA, CDA en ABZ hebben hun best gedaan. GroenLinks heeft als enige posters hangen in de bushokjes en heeft onmiskenbaar de grootste posters van allemaal.

De VVD was de eerste die met haar nummer 6 op de lijst de borden buitengezet had, gevolgd door  de PvdA. Opvallend is dat alle partijen dezelfde vergunning hebben die aangeeft dat vanaf de 23e de borden mogen buiten staan. Toch is er al flink wat dagen eerder begonnen de straat vol te zetten. Het CDA volgde beide partijen met iets te vroeg buiten te staan. De enige die zich aan de vergunning hield was ABZ.  Er was een duidelijke afkeuring te  horen bij het te vroeg neer zetten van de borden. Vooral de borden van de PvdA die handhaver is in het college kreeg hoon te horen.

Zaterdag is er een verkiezingsmarkt waarbij alle partijen met een even grote kraam reclame mogen maken voor de verkiezingen en hun eigen partij. Of er nu meer stemmers naar de stembus komen omdat het kabinet is gevallen is maar net de vraag.
Duidelijk is in ieder geval wel dat er met het stemmen de ID kaart of paspoort nodig is.

Ook voor volmachtstemmers is dat belangrijk. Wie een volmacht stem heeft uit te brengen moet echt een kopie van het ID bewijs van de volmachtgever meebrengen of het origineel anders mag de stem niet uitgebracht worden. Het maakt het niet gemakkelijker, maar voorkomt zeker frauduleus handelen.
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.