Verkiezingscircus in Walburg

28 februari 2010

ZWIJNDRECHT -Het was een drukke bedoening in Winkelcentrum Walburg zaterdag 27 februari. Of het door de regen kwam of door de verkiezingsmarkt was niet te zeggen. Het was duidelijk dat de politiek neergestreken was. Zeven kraampjes rond het plein van het Winkelcentrum stonden vanaf het Kruidvat opgesteld.

Of het politieke kruidvat zou ontploffen was niet duidelijk na de val van het kabinet. Wel moest D 66 zijn gasfles verwijderen vanwege ontploffingsgevaar. Zij warmden daar hun erwtensoep op voor het winkelend publiek. Alle partijen deelden wel spullen uit. Grote groene appels bij het CDA of bellenblaas, ballonnen wat de meeste partijen wel hadden, ABZ deelde diverse soorten bloembollen uit in bakjes met O.A. de mededeling; Wij brengen het voorjaar in huis. Compleet in een papieren tasje stopte zei de Blauwe druifjes en  krokussen met hun verkiezingskrant ballon en pen. Als enige gadget hebben zij een puzzel in het krantje waarmee belangstellenden een prijs kunnen winnen, een eetbon van de beren.

Groenlinks had windmolentjes,zadeldekjes en uiteraard ballonen, CuSGP gaf narcissen weg in een bakje, pepermuntjes, waterpasjes en uiteraard net als alle andere partijen folders. De VVD deed dat ook en gaf daarnaast ook veiligheidshesjes weg. Dat binnen de VVD een stammenstrijd gaande is kan de kiezer zien op straat. Meerdere gezichten op VVD posters vragen de gunst van de kiezer. Er zijn nu wel drie gezichten te zien in Zwijndrecht. Lijsttrekker Elbert Vissers gaf aan dat binnen de VVD het is toegestaan voor jezelf een campagne te voeren, hij is het gezicht op de vaste verkiezingsborden en hoopte dat er een leuke opkomst zou zijn bij de avond in Festino waar een cabaretavond plaats zou vinden.

De PvdA stond naar tevredenheid met haar stand naast het kruidvat  terwijl het CDA met haar groene fiets de rij sloot naast de toiletten van Grand Brass. Naast het staan zwermden de politici uit over het winkelcentrum. ABZ kon aangeven dat er duizend tassen en net zoveel pennen ,ballonnen en potjes met bollen waren uitgedeeld. Zij waren om drie uur los maar hadden als enige naast hun stand een videozuil staan die hun boodschap bleef herhalen. Rond vier uur was het opbreken geblazen in het winkelcentrum.

De organisator vanuit de politiek kreeg een pluim van een winkelier omdat deze handhavend optrad. Er waren wat politieke partijen die hun rommel naast de vuilnisbak lieten staan. Nadat ze aangesproken waren ruimden ze hun rommel op. De winkelier sprak uit dat ze nu wist op wie ze moest gaan stemmen. Alle partijen leken tevreden met de campagne afsluiting in het Winkelcentrum. De laatste lootjes komen er nu aan voor de politieke partijen het is dus maar afwachten wat ze in hun campagne bedacht hebben om kiezers te overtuigen en naar de stembus te lokken.
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.