Mineralenbeurs aanstaande zaterdag

18 maart 2010

ZWIJNDRECHT -Geode de mineralenvereniging gaat gewoon door. Gisteren had de mineralen en fossielen vereniging van verzamelaars en verwerkers weer haar jaarvergadering.  Dat gebeurt zoals met alle bijeenkomsten die plaatsvinden in Develstein.  Het bestuur was weer herkiesbaar en heeft weer een nieuw lid weten te strikken in haar gelederen. Daarmee gaan ze weer met hun gezellige activiteiten het jaar in.

Gezelligheid staat naast de aandacht voor alles wat uit de aarde komt bovenaan. Geode staat in de top drie van mineralenbeurzen in Nederland en zeker op nummer een als het om gezelligheid aankomt. Naast de vele vragen van leden was er ook nog een veiling van Tsjechische mineralen voorbereid.  Dat mineralen in de ruwe hoofdmoot de aandacht hebben blijkt wel uit het aanbod van de steen van de maand. Deze maand was dat gedegen koper uit Amerika. In het gemeentehuis Zwijndrecht ligt een enorm groot stuk gedegen koper.

Al eerder was er een steen van de maand die je aan Zwijndrecht zou kunnen linken namelijk  Jaspis uit de omgeving van Poprad. De steen van de maand is een vast thema bij Geode maar daarnaast heeft men ook nog elke bijeenkomst een loterij.
Op de mineralenbeurs aanstaande zaterdag de 20e is er ook altijd een loterij voor bezoekers.
Zaterdag kan iedereen weer zijn lol op met een bezoek aan de mineralenbeurs die gemiddeld bezocht wordt door een duizend bezoekers.

Geode is binnen Zwijndrecht actief met diverse werkgroepen waaronder de jeugd in het Weetpunt. De jeugdgroep verzorgt de garderobe op de beurs maar ook altijd de leuke slijpactiviteit en het plakken van boompjes. Met de verkoop van mineralen en de opbrengst van de garderobe onderhoud dit clubonderdeel zichzelf.
Wie een gezellige dag wil hebben komt naar het Develsteincollege tussen 10 uur  en 17.00. aan de Develsingel te Zwijndrecht
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.