80 ste mineralenbeurs weer een succes

21 maart 2010

ZWIJNDRECHT - Het was weer een gezellige beurs in het Develstein bij de mineralenvereniging Geode. Achthonderdachtenzestig betalende bezoekers bezochten weer de zalen van het Develsteincollege waar uit de hele wereld mensen en mineralen aanwezig waren.

Zoutlampen van gekristalliseerd zout uit de Himalaya verlichten het toneel terwijl onder de trap die leidde naar de jeugd afdeling weer vele fossielen van sabeltandtijger tot en met  mamoetslagtanden zij aan zij lagen. Uiteraard waren er weer vele sierraden en verzamelstukken. Handelaren verzamelaars en verwerkers hadden  hun best gedaan hun waren en verzamelingen ten toon te spreiden.

Tal van ereleden bezochten de beurs waaronder veel mensen uit de oprichtingsperiode van Geode die begonnen was als Geologische mineralenvereniging Zwijndrecht e.o.. Alles was op orde en goed georganiseerd door een grote groep van vrijwilligers. Van bar tot BHV maar ook alles rond de elektra en garderobe liep zonder enig probleem. Het enige wat jammer gevonden wordt door sommige Zwijndrechtse leden dat het onmogelijk is om met de bus Develstein te bezoeken. Geode is telkens weer in staat om met een groep van zo een vijftig vrijwilligers tussen vrijdagmiddag en zaterdagavond de school te transformeren tot een goed lopend zalencentrum.

Juist die transformatie wordt zo gewaardeerd door de vele bezoekers die ook dit keer weer aangaven dat dit de gezelligste mineralenbeurs van Nederland is. Redelijke entreeprijzen waarbij rekening gehouden wordt met leeftijd en een prima rolstoel toegankelijkheid en dat alles zonder subsidies of hulp van de gemeente of provincie.

De organisatie kan dus weer terugkijken op een geslaagd evenement wat voor de tachtigste keer plaatsvond in Zwijndrecht en met een gemiddelde van duizend bezoekers per keer  kan je wel stellen dat er belangstelling is voor de mineralenwereld gezien de 80.000 bezoekers die hiervoor Zwijndrecht aandeden in walburghal en  nu al meer dan 20 jaar Develstein.

Wie meer wil weten bezoekt de website geodezwijndrecht.nl of komt naar de volgende beurs maar die is pas weer de derde zaterdag in November.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.