Taart in de raadzaal

25 maart 2010

ZWIJNDRECHT -  De gemeenteraad van Zwijndrecht is weer compleet. Dinsdag werden de laatste drie Raadsleden ingezworen: Martin de Bruin voor het CDA, Martijn van Delden en Yvonne Luijckx van Algemeen Belang Zwijndrecht. Deze laatste was haar stem nog kwijt waardoor ze niet luid en duidelijk kon antwoorden maar de burgemeester maakte de opmerking dat hij haar gehoord had.

De raadsvergadering was kort. Er werd nog een motie ingediend door Groenlinks over bomenkap bij Ter Steeghe. Fred Loos van ABZ gaf aan dat hij de motie eigenlijk niet ver genoeg vond gaan. De handelswijze van de gemeente was het onderwerp van de motie. Vrijdagmiddag was er een kapvergunning afgegeven en op zaterdagmorgen om  zes uur was de kap al aangevangen. Hoe het nu zit met een boom-voor-een-boom beleid van de gemeente Zwijndrecht zal later moeten blijken.

Opzienbarend was de taart van Scouting Zwijndrecht. Vanwege 100 jaar scouting boden zij de gemeenteraad en haar bezoekers een taart aan. De burgemeester nam deze aan op gepaste wijze als oud-scouter en maakte er een gezellig moment van. Bij uitzondering werd de taart gegeten in de raadzaal.

Na de raad ging Fred Loos namens de formateurs verder met de gesprekken over de formatie. Er werd melding gemaakt van de vorderingen die door de aanwezige partijen redelijk onderschreven werden. Maandag krijgen alle partijen de bijgewerkte stukken ter consultatie opdat deze dinsdag weer gebruikt kunnen worden.

Bert Exoo probeerde nog even de tijd van aanlevering te vragen aan Fred Loos. Deze antwoordde dat dit aan de ambtenaren lag en raadde hem aan dit aan zijn buurvrouw  Miranda de Vries te vragen. Daar nam Bert Exoo geen genoegen mee en bleef er op aandringen bij Fred Loos dat deze de eindtijd noemde. Na tussenkomst van Miranda de Vries stelde Fred Loos dat dit uiterlijk om zeven uur in de avond zou zijn, maar mogelijk eerder zodat alle fracties dit in hun overleg konden meenemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.