Fred loos nieuwe vice voorzitter Drechtraad

01 april 2010

ZWIJNDRECHT -De nieuwe Drechtraad is geïnstalleerd. Deze kreeg ook meteen de rapportage van de visitatiecommissie Drechtsteden van de commissie Meijdam. Deze commissie was vrijwel dezelfde die in 2003 onder voorzitterschap van Dhr. Dijkstal het onderzoek deed naar de samenwerking in de Drechtsteden. Toenmaals werd het advies gegeven een verdergaande vorm van samenwerking aan te gaan, onder het motto; samen stad betekent wat.

De commissie constateert dat er in de afgelopen jaren met volle overgave aan is gewerkt.
Men ziet dat er echt veel werk is verzet. Er is een duidelijke winning mood en de Drechtsteden zijn een voorbeeld van best practice als het gaat om regionale samenwerking.  Het is een behartenswaardig rapport voor de Drechtraad .

De Drechtraad heeft ook een nieuwe vice voorzitter gekozen.
Dick van Meeuwen was in de afgelopen vier jaar vice voorzitter en was ook voor deze termijn weer beschikbaar en kandidaat. Fred Loos uit Zwijndrecht stelde zich kandidaat gesteund door de lokale partijen uit de regio.
Het was maar de vraag wie er gekozen zou worden. Er werd niet gestemd naar stemgewicht zoals dat bij voorstellen wel gebeurt. Omdat het om personen gaat werd er hoofdelijk gestemd en was het maar afwachten wie vice voorzitter zou worden.

Fred Loos werd met een duidelijke meerderheid van twee derde van de stemmen gekozen. De Drechtraad gaat in deze termijn van vier jaar weer iets anders werken. De commissie Scholten heeft daar aanbevelingen voor gedaan. De raden van de betrokken gemeenten gaan volgens een carrousel model werken zodat raadsleden zijnde niet Drechtraadslid gewoon mee kunnen praten en daarmee hun betrokkenheid en een stuk democratische legitimatie kunnen verwerkelijken.

De Drechtraad wordt dus duidelijk democratischer en ook aan de verkiezingsuitslag wordt gehoor gegeven.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.