Speeddaten door Drechtraadsleden

18 april 2010

ZWIJNDRECHT - In het kader van de Tour ‘Amour gingen de leden van de gemeenteraden van de Drechtsteden aan boord van een partyship om kennis te maken met elkaar en elkaars gemeenten. Na de verkiezingen en de enorme verschuiving in het politieke landschap is dit dan ook geen luxe. 

Veel nieuwe raadsleden waaronder velen die nog nooit iets met de Drechtsteden te maken gehad hadden of misschien gehoord hadden scheepten in aan de lange Wantijkade. Diep bukkend werd iedereen ontvangen door de directeur Drechtsteden Gert-Jan Vogelaar.Het bleek al snel dat de oudgedienden elkaar vonden.

De Drechtraad is recent in haar nieuwe samenstelling geinstalleerd en daarmee hadden nieuwkomers al de kans gehad een beetje te snuffelen aan de samenstelling. Nu had iedereen de kans om in een ontspannen samenzijn elkaar echt beter te leren kennen. Om te zorgen dat de oudgedienden niet alleen samenklitten hadden de ambtenaren speeddaten als inspiratiebron gebruikt.

Na het opneningswoord door de regio griffier Dhr.Overbeek en de officiele opening door Voorzitter van de Drechtraad Dhr. Brok ging men aan het daten. Om de vier minuten moest men praten met een onbekend raadslid. Ieder kreeg zo twee minuten om met elkaar kennis te maken en te vertellen wat men van de Drechtsteden vond of verwachtte.

Het werd een flink kippenhok waarbij de locatie op het schip niet bijdroeg aan het goed kunnen communiceren. Vele kelen waren flink schor na de vier gesprekken die aan de lopende band doorgingen zoals het bij speeddaten gaat. Na deze gesprekken  werd er door burgemeesters of gemeentesecretarissen uitleg gegeven over hun gemeente. Middels een quiz werden raadsleden bevraagd op hun kennis over de gemeenten. 

Ron Bijl uit Zwijndrecht werd als winnaar uit de stapel ingeleverde formulieren tevoorschijn gehaald. Hij ontving als prijs een mand met lokale produkten uit de regio Drechtsteden. Burgemeester Scholten uit Zwijndrecht kon het weer niet nalaten om het weer eens te hebben over een samenvoeging van de gemeenten in de Zwijndrechtse waard.

Tijdens de vaartocht gingen veel raadsleden door met kennis maken met elkaar. Veel lokale partijen maakten gebruik van deze dag om met elkaar in kontakt te komen of te blijven. Het was duidelijk dat na de verkiezingen de lokale partijen een flinke factor in de regio vormen. Alle partijen hadden dan ook een regionale paragraaf opgenomen in hun verkiezingsprograma.

Burgemeester Brok bedankte als voorzitter van de Drechtraad ook nog Dick van Meeuwen die vier jaar vice voorzitter is geweest van de Drechtraad en opgevolgd is door Fred Loos die namens de lokale partijen als kandidaat naar voren geschoven en met tweederde van de stemmen uit de raad gekozen. Dick van meeuwen ontving een bekroond boek over het verzet.

Brok bedankte iedereen voor hun komst , het personeel van de Drechtsteden voor hun inzet. Na het verlaten van het partyship bleek het hek waardoor de bezoekers heen moeten op slot te zitten. Een aantal raadsleden waren lenig genoeg en klommen buiten een hek om en sprongen op de kade. Er zit dus nog wat fut bij de sommige raadsleden van de Drechtraad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.