O&O kijkt uit naar nieuw seizoen

20 augustus 2010
O&O kijkt uit naar nieuw seizoen

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gymnastiek Vereniging O & O gaat het nieuwe seizoen van start met een open huis gedurende de gehele maand september. Met uitzondering van de selectie-uren zijn alle overige lessen vrij toegankelijk en kan er gratis en zonder verdere verplichtingen aan deze lessen worden deelgenomen.

Het is het O & O-bestuur wederom gelukt voor haar duizend leden een interessant lesrooster samen te stellen. "Voor ieder wat wils" was hierbij het uitgangspunt 

Veel aandacht is ook dit jaar weer geschonken aan het bewegen voor volwassenen.
Het motto “voor elk wat wils” is dan ook zeker van toepassing op het aanbod voor de dames.
Bij het samenstellen van het lesprogramma had men zich tot doel gesteld meer ruimte te creëren voor de sinds vorig jaar nieuw opgenomen bewegingsvorm ZUMBA. Met wat schuifwerk is dat gelukt.

Naast deze vorm van bewegen heeft O & O nog tien verschillende (merendeel dansante) bewegingsvormen in haar rooster opgenomen. Onder deskundige leiding  met jarenlange ervaring kunnen de dames tot actie komen met bodygym, powersteps, jazzdance, recreatiegym,  aerobics, steps combi, conditietraining, 55+ aerobics, bodyfit en recreatief toestel turnen.
De dames die meerdere keren in de week willen sporten kunnen ook dit seizoen weer gebruik maken van de zogenaamde flexcard”. Met deze card kunnen zij tegen een gering bedrag gebruik maken van ieder ander willekeurig lesuur
Ook het “Samen actief sporten” voor de 55+ dames/heren  bleek aan de behoefte te voldoen is weer opgenomen in het program .

Ook de jeugd komt weer voldoende aan zijn trekken  Naast het traditionele gymnastiek/turnen  voor jongens en meisjes is er ruimte gecreëerd voor springen, ouder/kindgym, kleutergym, dansexpressie, jazz-dance, streetdance en ritmische gym.

Nadere informatie ten aanzien van het lesrooster en contributie kan verkregen worden bij Nel Kortman, tel. 078-6194230 of op de website www.o-en-o-zwijndrecht.nl.

Op organisatorisch gebied staat er weer het één en ander in de steigers.
Voor het jongens- en herenturnen heeft O & O de  halve finale en de play-offs van de nationale titelstrijd van 21 en 22 mei toegewezen gekregen.
Op het gebied  van de ritmische gymnastiek organiseert  O & O de 1ste NK-plaatsingswedstrijd voor groepen op A- en B-niveau en de Duo’s categorie 4. Dit toernooi vindt plaats op 16 en 17 april in de Sofiahal in H.I. Ambacht.
Ook voor de discipline meisjes/dames toestel turnen zijn er plannen voor het organiseren van een finalestrijd.

Op recreatief gebied zal er op 11 september een peuter- kleuterinstuif worden georganiseerd , op 11 december de clubkampioenschappen en op 26 maart de jaarlijkse turnshow.
 
Voor turnbegrippen heeft O & O de beschikking over een zeer groot aantal wedstrijdsporters, verdeeld over de drie disciplines ritmische gymnastiek, meisjes/dames- en jongens/heren toestel turnen. Alle drie de disciplines kennen een breed selectiebeleid. Dit heeft tot resultaat dat zo’n kleine tweehonderd turners en turnsters van klein tot groot van laag tot hoog op alle fronten de strijd aan binden om het maximaal haalbare te realiseren.
Dit kan zowel in regionaal competitieverband, dan wel op verscheidene nationale niveaus zijn. Tevens zal er aan internationaal toernooien worden deelgenomen.
Alle drie de disciplines kennen op ieder zijn eigen niveau hun toppers.  De jongens/herenselectie opereren op dit moment op het allerhoogste niveau, zowel binnen als buiten Nederland.
In  het kader van het WK-voorbereidingstraject nemen Anthony van Assche, Bart Deurloo Melvin Ornek, Boudewijn de Vries met hun trainer Rob Stout en het O & O-jurylid Jos Eigenbrood op 4 september deel aan de Interlandwedstrijd  Italië-Nederland. Bij de jeugdinterland zijn Axel Quist en Karl Kostka  in het team opgenomen. Voorts wordt  Anthony van Assche afgevaardigd naar de World-Cup-wedstrijd van 11 september in Gent en komt Frank Rijke  op 18 september in actie op het internationale jeugdtoernooi in Corbutz (Duitsland) De turners  hebben zich ten doel gesteld  zich te plaatsen voor  de Wereldkampioenschappen die van 16 t/m 24 oktober in Rotterdam worden gehouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.