Subsidie stichting Salza terecht teruggevorderd

24 augustus 2010 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente terecht geld heeft teruggevorderd na het faillissement van Stichting Salza in 2007. Het college besloot een deel van de subsidie terug te vorderen, omdat Salza niet aan haar verplichtingen had voldaan. De gelden werden aangewend voor kinderopvang en daarvoor was de subsidie niet bestemd.

 Het faillissement van Stichting Salza leidde tot veel maatschappelijke onrust. De stichting was onder andere verantwoordelijk voor het jeugd- en jongerenwerk, de peuterspeelzalen en de kinderboerderij in Zwijndrecht. Na het faillissement is de gemeente er gelukkig samen met lokale partners (SWOZ, Swinhove en Opmaat) in geslaagd om de belangrijkste activiteiten die door Salza werden uitgevoerd te behouden voor Zwijndrecht door het oprichten van Diverz. Deze kleine compacte organisatie voert al twee jaar naar volle tevredenheid het jeugd- en jongerenwerk uit en beheert de wijkcentra.

 Sinds het faillissement is de gemeente verwikkeld in een juridische procedure over het terugvorderen van de subsidie van 2006. De lagere vaststelling van de subsidie werd door de curator van Stichting Salza betwist. De curator tekende bezwaar aan, maar werd daarin niet door de bezwarencommissie gesteund. Vervolgens diende de curator een bezwaar in bij de rechtbank en in laatste instantie bij de Raad van State. Deze organen deelden de mening van de gemeente Zwijndrecht, waarmee Zwijndrecht een vordering op de boedel van Salza heeft van € 177.000,-.

 De gemeente is blij met het oordeel van de Raad van State. Dit ondersteunt de visie van de gemeente dat gemeenschapsgelden zorgvuldig moeten worden besteed.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.