Honkballers Zwijndrecht kampioen

30 augustus 2010 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Zondag is het eerste honkbalteam van Zwijndrecht kampioen geworden in de landelijke 2e klasse en promoveert daardoor naar de 1ste klasse. Ondanks het extreem slechte weer kon zondag door veel zelfwerkzaamheid het honkbalveld op Bakestein speelklaar gemaakt worden voor de kampioenswedstrijd. Niet tevergeefs, want de Zwijndrechtse honkballers behaalden door een 5-1 overwinning op Adegeest de titel.

De Zwijndrechtse ploeg beheerste aan de hand van pitcher Erik de Rijcke de wedstrijd. Ex international Erik de Rijcke keerde dit seizoen terug bij zijn oude vereniging en speelde een belangrijke rol bij het behalen van het kampioenschap. Niet alleen als pitcher (werper) was hij belangrijk, maar ook als slagman droeg hij veel bij aan de titel. Tegen Adegeest heerste De Rijcke als werper en samen met Raymon Heijstek speelde hij ook aanvallend een belangrijke rol.

Zwijndrecht werd dit seizoen gecoached door Ton Benningshof. De 68-jarige routinier, die door zijn zoon en kleinzoon bij Zwijndrecht in beeld kwam, kon in zijn nadagen als honkbalcoach dus weer een kampioenschap op zijn erelijst bijschrijven. Inmiddels wordt er al gewerkt aan het komende seizoen in de 1ste klasse. Verwacht wordt dat het uitstekende seizoen en de behaalde titel voor verdere aanwas van de selectie zal zorgen.

 Foto: Bram de Muijnck

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.