Albatros pakt eerste punten nieuw seizoen

05 september 2010 door Ad van Herk
Albatros pakt eerste punten nieuw seizoen

ZWIJNDRECHT - Albatros is het nieuwe korfbalseizoen goed begonnen. Albatros komt uit in poule C van de overgangsklasse en treft dit jaar wat onbekende ploegen. Zo moest de ploeg van Michel Koppelaar afgelopen zaterdag aantreden tegen het Haagse Futura.

Albatros had aan het begin van de wedstrijd vooral moeite de ondergrond van het veld, namelijk gras. Door de regen van de afgelopen dagen was het veld erg zwaar. In het begin ging de score nog gelijk op, maar vlak voor rust kon de thuisploeg uitlopen naar een voorsprong van 2 punten. Futura speelde geduldig en zette lange aanvallen neer. Albatros was te ongeduldig en gaf hierdoor onnodige doelpunten weg.

Vlak na de rust scoorde Judith Pruijsen een doorloopbal en bracht het verschil naar 1 punt. Niet veel later werd scherpschutter Wouter Nugteren ingebracht en kon Albatros de verdediging van Futura meer onder druk zetten. Futura kwam nog eenmaal op voorsprong, maar vanaf dat moment nam Albatros al snel de leiding in de wedstrijd. Vlak voor tijd werd Karin Lommers vervangen door Monique van der Net. Een bijzondere wissel, want Monique was aan het einde van vorig seizoen gestopt. Echter door personele bezetting nam zij afgelopen zaterdag toch nog een keer plaats op de bank.
In de slotfase was het nog even spannend toen Futura van 14-16 op 15-16 kwam. De verdediging van Albatros hield stand en dus zijn de eerste punten van het seizoen een feit.

De reserves van Albatros moesten afreizen naar het verre Zaandam. ZKC’31 werd op eigen bodem verslagen door de gasten uit Zwijndrecht met 12-16.

Albatros 3 verspilde vorig jaar het kampioenschap en zal dit jaar alsnog proberen om te promoveren naar de 2e klasse. Helaas werd de eerste competitiewedstrijd verloren met 14-11 van DSO 2.

Het eerste juniorenteam degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse naar de overgangsklasse. De doelstelling dit jaar is om in de top 3 mee te draaien. In Krimpen werd KOAG A1 met 8-12 verslagen. Een goede start voor de jonge ploeg van Rene Noel en Remco Noorlander.

Ook B1 kende een goede start. Er werd met 5-10 gewonnen in en tegen het Rotterdamse OZC (B1).

Van de 6 C-teams boekte maar liefst 4 C-teams een zege. C1 speelde thuis tegen Vriendenschaar Hardinxveld C1. Na een ruime voorsprong met rust, leken de tegenstanders nog even terug te komen, maar niets was minder waar. Eindstand was 9-3.
C2 speelde een streekderby tegen Vitesse CM3 uit Barendrecht. Met ruime cijfers werd de wedstrijd gewonnen en konden de twee punten meegenomen worden naar Zwijndrecht (2-10).
Het derde C team maakte het zich onnodig moeilijk door haar kansen niet af te maken en daardoor werd de (leuke) wedstrijd tegen ACKC C2 nog erg spannend. Gelukkig viel het laatste doelpunt aan Zwijndrechtse kant (2-3). Albatros C5 speelde tegen de ‘buren’. Conventus C2 werd verslagen met 8-1.
Helaas verloren C4 en C6 hun eerste wedstrijd van het seizoen.

Opmerkelijk was de wedstrijd van D3 tegen DVS D2. Dat D3 geen moeite heeft met het afronden van kansen bleek uit de monsterscore. DVS D2 moest maar liefst 20 tegengoals incasseren en wist zelf helemaal niet tot scoren te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.