Bestemmingsplan Blue Lagoon hamerslag

02 september 2010
Bestemmingsplan Blue Lagoon hamerslag

ZWIJNDRECHT - Dat de Blue Lagoon gesloten was is ondertussen bekend. De eigenaar Henk Biesheuvel is in gesprek met Festino om een deel van zijn activiteiten daar door te zetten.
In de carrousel van de gemeenteraad van Zwijndrecht kwam het punt Blue Lagoon aan de orde. Er moet nu een bestemmingsplanwijziging komen. Dit vanwege de veiligheidseisen rond het spoorwegemplacement Kijfhoek.

De politiek vroeg zich wel af waarom en of er wel voldoende inspanning was geleverd om iets aan deze situatie te doen. De opmerking dat het vorige college niet voldoende inspanning had geleverd werd door de enkele collegepartijen niet gedeeld. Wethouder Kamsteeg ging in op de gestelde vragen en kon aangeven dat de inspanning binnen de Drechtsteden op het gebied van het spoor maximaal is. Voor Zwijndrecht blijft de situatie lastig voor groepsrisico rond het spoor. Weliswaar wordt er steeds meer gewerkt aan betere oplossingen maar het blijft een lastig probleem. De Drechtsteden blijven inzetten op een ondertunneling van het spoor om op die manier de veiligheidssituatie rond het spoor te verbeteren.

Hij gaf ook aan dat het college binnenkort met dhr. Biesheuvel aan tafel gaat om te praten of deze nog wel in Zwijndrecht wil investeren en hoe dat dan vorm kan krijgen. De politici vroegen al naar de optie in het Develpark, maar ook de overname van Festino heeft nogal wat turbulentie opgeleverd bij omwonenden. Het agendapuntm zo stipte voorzitter Willemstein aanm mocht alleen maar gaan over het bestemmingsplan, maar hij had niet anders verwacht dat de politiek het toch zou hebben over de inhoud van de Blue Lagoon. Daarin heeft hij gelijk gekregen, maar wel alles binnen de grenzen van de redelijkheid. Ook kwam de situatie van Mike Zadelhof en zijn gesloten sportschool aan de orde. Dit mag onder geen omstandigheden meer gebeuren, zo werd er opgemerkt. De sportschoolhouder is naar de ombudsman gegaan rondom de gang van zaken.

Wie nu nog uit wil in Zwijndrecht kan de 24e terecht in Festino waarin hij volgens de aankondiging de doordraaiende wereld in een sneltreinvaart zal belichten. Hij staat stil bij alles wat er gebeurt waar wij getuige van zijn. Een mooier moment als nu kan dat niet. Natuurlijk zal hij het niet hebben over de Zwijndrechtse treinensituatie of de Blue Lagoon maar wel over de actuele gebeurtenissen.
U kan in Festino om 19.00 terecht, terwijl de voorstelling om 20.15 begint. Deze vorm van theater is leuker dan de Zwijndrechtse politiek.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.