The Blue Lagoon gaat door als tblevents

07 september 2010

ZWIJNDRECHT - Zoals we in het laatste artikel, the Blue Lagoon een hamerslag, al melden is er een samenwerking ontstaan tussen The Blue Lagoon en Festino.
Er is inmiddels een nieuw bedrijf opgezet die de leuke en gezellige themafeesten doorzet, en de eerste avond is de: BACK TO THE 70s & 80's party!

Onder de naam TBLevents wordt op zaterdag 16 oktober de eerste gezellige avond gestart. Het wordt gepresenteerd als een fantastische stapavond die muzikaal wordt ondersteund door Feestband: Van Lunteren & Dj Dunsky (The Blue Lagoon). Zo hoef je de maandelijkse ouderwetse Back to the 70's & 80's dus niet meer te missen, want daar ga je voor naar het Norderstedtplein in de voormalige Uitstek waar samen met Festino wordt gezorgd voor gezelligheid als vanouds.

Wie meer wil weten kan op de website van Festino kijken of op de website van tblevents.nl.

Hoe de toekomst in Zwijndrecht verder verloopt hangt af van de gemeente. Het bedrijf The Blue Lagoon wil beslist verder, maar het is nu aan het college en haar ambtenaren om vorm te geven aan het raadsprogramma waarin staat dat de Blue voor Zwijndrecht behouden moet blijven.

Vanuit het college is aangegeven dat het mogelijk is om The Blue Lagoon in een multifunctioneel gebouw in het Develpark te vestigen. Het voorgaande college was daar minder voortvarend in. Het blijft een probleem als het gaat om aantallen mensen die er blijven vanwege een groepsrisico, maar dat was  voorheen ook zo. Er is in vergelijking met het Develsteincollege op zo'n plek in het park al meer mogelijk.

Tot deze ontwikkelingen concreet zijn, zal er in samenwerking met Festino op de locatie van de voormalige Uitstek voortgang vinden van de activiteiten zoals dat mogelijk is binnen het gebouw toen het een theaterfunctie had. Oudere bewoners van Zwijndrecht vreesden een grootschalige discotheek te krijgen en liepen al te hoop tegen de gemeente.

De avonden die al in Festino plaatsvonden hebben nooit eerder tot klachten geleid dus zal dit onwaarschijnlijk zijn als TBLevents daar vorm aan gaat geven. Er gloort nog wat hoop aan de horizon voor een Zwijndrecht waarin nog iets aan uitgaan beleefd kan worden en die wens wordt gehoord in Zwijndrecht na het verdwijnen van het theater, de Vonkenberg en nu de Blue op de Molenvliet.

Zodra er meer informatie vrij komt zullen we hierover verder berichten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.