Handbaljeugd sv Conventus begeleidt de oranjedames naar overwinning op Brazilië

26 september 2010 door Ad van Herk
Handbaljeugd sv Conventus begeleidt de oranjedames naar overwinning op Brazilië

De D- en E-jeugd handballertjes van sv Conventus hadden zaterdag een bijzonder belangrijke taak bij het Holland Handbal Toernooi in het Topsportcentrum van Rotterdam. De jonge spelertjes moesten de oranjedames het veld op begeleiden voor de topper tegen Brazilië.

Na eerder op de dag zelf te hebben gehandbald, ondergingen de 5 tot 9 jaar oude handballertjes een grondige voorbereiding bij de lokale McDonalds, waar Conventus met een groep van meer dan 25 man voor overwerk bij het personeel zorgde.

Vlak voor de wedstrijd stelden de zenuwachtige Conventus handballetjes zich samen met de oranjedames op in de spelerstunnel, waarna elk spelertje voor het oog van een paar duizend bezoekers hand in hand met een oranjespeelster het veld op mocht rennen om zich voor de volksliederen op te stellen.

“Het is altijd erg goed om door jeugdspelertjes het veld op te worden begeleid,” zei oranjespeelster Debbie Bont. “Voor ons als speelsters is het leuk om te doen en de kinderen vinden het geweldig. Zelf zie ik het als een soort ontspanning vlak voor de wedstrijd, wat zeker niet ten koste van mijn concentratie gaat.”

Ondanks de goede begeleiding naar het veld en de enthousiaste aanmoedigingen van de vele fans kende het Nederlandse team een moeilijke start van de wedstrijd en keek al na vijf minuten tegen een 1 – 4 achterstand. Na gewend te zijn geraakt aan de Zuid-Amerikaanse handbalstijl kon het team de achterstand weer dichten, al behield Brazilië met 12 – 13 een kleine voorsprong in de rust.

De rust en de aanmoedigingen van Conventus, dat zelfs over een eigen tribunevlak beschikte, bleek oranje veel goed te hebben gedaan met een defensie waar Brazilië nauwelijks doorheen kwam en een gestroomlijnde aanval. Dit resulteerde in dat de dames van coach Henk Groener de 12 – 13 ruststand binnen vijftien minuten om wisten te buigen in een 22 – 18 voorsprong. Een tegenaanval van Brazilië dichtte het gat echter weer, waarna enkele bijzonder spannende slotminuten volgden. Doelpunten van topscoorder Nycke Groot zorgden uiteindelijk voor een nipte 27 – 26 overwinning en daarmee een groot feest op de Conventus tribune.

“We begonnen de eerste helft niet met de beste dekking,” verklaarde Bont na de wedstrijd. “Dit ging vlak voor rust al beter en in combinatie met betere onderlinge afspraken konden we regelmatig een snelle tegenaanval lopen en een voorsprong uitbouwen. Helaas gingen we later te gehaast spelen, waardoor de Brazilianen terug konden komen. Het Braziliaanse team was een erg atletisch en fysiek sterk team, maar uiteindelijk pakten wij de winst.”

Na afloop van de zenuwslopende wedstrijd keerden de handballertjes van Conventus terug op het veld voor een groepsfoto met het Nederlandse team en de handballertjes van Velo, welke de Braziliaanse handbalsters begeleid hadden. De groepsfoto werd gevolgd door een uitgebreide handtekeningensessie, waarbij alle denkbare voorwerpen werden gesigneerd.

Voor de gelukkige spelertjes was het begeleiden van de oranjedames niet alleen een geweldige ervaring, ook was het handbalspel van het sterke Nederlandse team een inspiratie voor velen. Enkele Conventus spelertjes probeerden dit gedurende de handtekeningensessie al in praktijk te brengen door op het doel te gooien. Over de ultieme tip voor de handballertjes die ook in oranje willen komen waren de oranjedames het erover eens: hard trainen en vooral veel plezier beleven zijn de belangrijkste ingrediënten voor een goede handballer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.